Adolescent din Jariștea, depistat de către polițiștii vrânceni în județul Ialomița, după ce a furat o mașină, a fost prins băut și fără permis de conducere

Polițiștii Secției din Odobești  au fost sesizați duminică, prin 112 de  către un bărbat din comuna Jariștea, că o persoană cunoscută, și anume un minor de 16 ani, din comună, i-a furat autoturismul, care era parcat în fața porții locuinței sale. În urma verificărilor efectuate a rezultat faptul că bărbatul, împreună cu alți trei prieteni (printre care și minorul reclamat), au mers la o discotecă  dintr-o comună vecină. În jurul orei 05.00, proprietarul mașinii a fost sunat de către mama lui, care i-a spus că autoturismul a fost sustras de către tânărul în vârstă de 16 ani. Din cercetări s-a stabilit că cel care a condus mașina până la discotecă i-ar fi înmânat cheile autoturismului tânărului în vârstă de 16 ani, care  i-ar fi spus că i le va da proprietarului.

Minorul a revenit apoi pe raza comunei Jariștea și în jurul orei 05.00 ar fi sustras autoturismul care se afla parcat în fața locuinței proprietarului. Duminică dimineața, minorul a fost depistat conducând autoturismul în cauză pe DN 2A, pe raza comunei Giurgeni, județul Ialomița, înspre municipiul Constanța. Fiind oprit de către polițiști în trafic, s-a constatat faptul că acesta nu deține permis de conducere, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat valoarea de 0,35 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele acestuia a fost astfel întocmit dosar penal.

Polițiștii Secției de Poliție Rurală Odobești s-au deplasat la sediul I.P.J. Ialomița, de unde l-au preluat pe principalul suspect al furtului, în vederea continuării cercetărilor. Cel în cauză a fost reținut de către polițiști pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, iar luni a fost prezentat instanței, cu propunerea de luare a unei măsuri preventive. Pe numele acestuia instanța a dispus măsura controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 de zile.

You might also like