Acțiune a polițiștilor în școli și zonele adiacente

În perioada 23-31 martie a.c., polițiștii Biroului Siguranță Școlară, Serviciului de Ordine Publică și cei ai Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au acționat preventiv  pe raza județului Vrancea, pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV- 2.

Acţivităţile s-au desfăşurat în baza unui plan elaborat la nivelul Biroului Siguranţa Şcolară şi au vizat respectarea regulilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV2 dar și diminuarea riscului de victimizare rutieră a elevilor.

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au acționat peste 70 de polițiști,  fiind legitimate aproximativ 550 de persoane și verificate peste 50 de autovehicule destinate transportului școlar, în incinta și în zonele adiacente unităților de învățământ.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 185 de contravenții, în cuantum de peste 27000 lei.

Scopul vizat a fost prevenirea evenimentelor rutiere și a comportamentelor de risc epidemiologic în care pot fi implicați elevi/preșcolari sau însoțitorii acestora pe perioada intrării-ieșirii de la cursuri, deplasării la/ de la unitățile de învățământ, cu accent pe prevenirea modului de respectare a măsurilor de protecție sanitară de către operatorii de transport.

Pe parcursul activităților, polițiștii au adresat recomandări și au prezentat cadrul legislativ, în vederea prevenirii și combaterii efectelor pandemiei.

Polițiștii de la Siguranţa Şcolară, alături de ceilalţi colegi vor continua activitățile informativ-preventive, pe mai multe paliere, pentru asigurarea unui climat optim și de siguranță pentru elevi.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: