7 focșăneni au rămas fără ajutor social

Lună de lună, Direcția de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP) Focșani urmărește și transmite către Direcția de Asistență Socială (DAS) Focșani situația cu orele de muncă în folosul comunității efectuate de persoanele apte de muncă, beneficiare de ajutor social.

În urma situației pe care DDSP Focșani a transmis-o către DAS Focșani pentru luna ianuarie 2021, s-a constatat că din cele 27 de persoane care aveau obligația de a presta muncă în folosul comunității, doar 20 dintre acestea s-au prezentat la activitățile specifice.

Pentru celelalte 7 persoane, care nu și-au îndeplinit obligațiile lunare, au fost emise, în termenul legal, dispoziții pentru:

– suspendarea dreptului la ajutor social;

– încetarea dreptului la ajutor social pentru cei care aveau dreptul suspendat și în termen de 3 luni de la data suspendării nu și-au îndeplinit obligațiile restante.

Municipalitatea va verifica și în continuare modul în care aceste persoane fac muncă în folosul comunității, întrucât toată lumea trebuie să înțeleagă că statutul de cetățean al Municipiului Focșani presupune, în egală măsură, atât drepturi cât și obligații.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: