Primăria orașului Mărășești implementează un proiect cu fonduri europene adresat persoanelor defavorizate din oraș, prin care se urmărește îmbunătățirea condițiilor de viață prin ajutorarea acestora și îmbunătățirea accesului la serviciile de care au nevoie, precum și acordarea de sprijin pentru dezvoltarea de afaceri care să le asigure surse de venit.
Proiectul “Acțiuni strategice pentru reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea maginalizată din orașul Mărășești, judetul Vrancea” este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) 2014 – 2020 și are o valoare de peste 19,2 milioane lei, fiind în curs de derulare.
Datorită acestui proiect, în Mărășești au fost înființate 13 firme de către persoane aflate în grupul țintă, cu următoarele obiecte de activitate: patiserie, fast – food, frizerie, magazin mixt, sonorizări și organizare evenimente și petreceri private, tâmplărie, after – school, pizzerie, fabricare construcții metalice, centru foto – copiere și pregătire documente, cofetărie, restaurant, pizzerie.
”Sprijinirea persoanelor din comunitatea defavorizată din Mărășești nu înseamnă doar servicii și bunuri destinate îmbunătățirii condițiilor de viață, ci și oportunitatea începerii unor activități din care se pot asigura venituri decente. Prin acest proiect, persoanele interesate au avut șansa de a beneficia de pregătire și de a primi ajutor financiar pentru a înființa firme în domeniile de activitate la care se pricep și în care au considerat că au șanse de reușită.
Sper ca aceste afaceri să reziste și chiar să prospere, pentru că reprezintă un câștig pentru toată lumea: asigură venituri pentru beneficiarii proiectului și pentru alte persoane, contribuie la dezvoltarea mediului economic local și aduc venituri suplimentare la bugetul orașului”, a declarat Valerică Chitic, primarul orașului Mărășești.
Proiectul “Acțiuni strategice pentru reducerea numarului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune sociala din comunitatea maginalizată din orașul Mărășești, judetul Vrancea” se adresează unui grup țintă format din 600 de persoane din oraș. Aceste prevede activități destinate copiilor pentru îmbunătățirea rezultatelor la învățătură și prevenirea abandonului școlar, sprijinirea persoanelor în vederea calificării, angajării sau înființarea de firme, îmbunătățirea accesului la servicii medicale și sociale, condiții mai bune de locuit.