Moș Crăciun vine cu ambulanțe noi pentru pompieri și Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea

Sursa foto: bzi.ro

Parcurile auto ale Inspectoratului pentru Situații ”Anghel Saligny” și Serviciului de Ambulanță Județean Vrancea se înnoiesc. Acum la sfârșit de an,  ISU Vrancea a primit două ambulanțe SMURD tip B2, iar peste câteva zile, alte 7 mașini noi vor ajunge și la Serviciul de Ambulanță Județean Vrancea. Sursa de finanțare a acestor ambulanțe este Programul Operațional Regional, iar achiziția a fost derulată de IGSU.

Achiziţia de noi ambulanţe era o prioritate, întrucât cele existente necesitau înlocuirea lor urgentă, după cum a precizat chiar secretarul de stat Raed Arafat: „Parcul ambulanțelor este extrem de învechit. Majoritatea lor au fost achiziționate în 2007-2008, iar o parte între 2009-2013, dar în mare parte sunt din 2007-2008. Vorbim aici și de ambulanțele SAJ și SMURD. Anul trecut, către luna august, am început un proces de licitație pe mai multe pachete pentru serviciile de ambulanță și SMURD, după ce guvernul a stabilit ca entitate de achiziție centralizată Inspectoratul General pentru Situații de Urgență”.

Valoarea totală a contractelor este de 558.903.141,45 lei, pentru achiziționarea următoarelor tipuri de ambulanțe, distribuite în cele șapte regiuni eligibile (Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord-Vest, Nord-Est, Centru): 242 ambulanțe de tip A 2; 375 ambulanțe de tip B 4×2;  505 ambulanțe de tip B 4×4;  122 ambulanțe de tip C;  10 ambulanțe de tip C pentru transportul nou-născuților în stare critică;  13 ambulanțe specializate pentru pacienții cu risc biologic; 28 ambulanțe pentru transport victime multiple;  4 posturi medicale avansate;  8 unități de suport pentru accidente colective;  51 ambulanțe pentru acces în zone foarte greu accesibile.

You might also like