La Golești au fost admise proiectele vizând limitarea răspândirii Coronavirusului

Anunț de la Primăria Golești

 

Proiectele depuse de Primăria Comunei Golești pentru achiziționarea de tablete și echipamente IT , precum și achiziționarea de materiale sanitare și echipamente pentru limitarea răspândirii Coronavirusului , au fost declarate ADMISE.

Primăria Comunei Golești a depus spre finanțare două proiecte care vor asigura materialele necesare elevilor Școlii Gimnaziale Golești pentru desfășurarea activităților în condiții de siguranță, în contextul pandemiei de coronavirus.

Astfel, a fost depus Proiectul ,, Achiziția de echipamente din domeniul tehnologiei -it mobile, respectiv tablete, echipamente și dispozitive necesare activității didactice pentru elevii și cadrele didactice din învățământul preuniversitar, comuna Golești, județul Vrancea,, , cu sprijin financiar de la Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020, Axa prioritară2 – Tehnologia Informației și Comunicațiilor (TIC). Prin fonduri europene vor fi achiziționate 164 Tablete, 19 Laptop-uri, 6 Camere Web videoconferință, 6 Table interactive, 6 routere wirreless și 6 Sisteme All- in -one, cu o valoare totală de 384.805,03 lei . Tabletele vor beneficia de servicii de internet prin abonamente suportate tot din fondurile proiectului. În momentul de față se așteaptă semnarea contractului de finanțare , urmând ca ulterior să fie demarată procedura de achiziție.

În contextul crizei pandemice create de coronavirusul SARS-CoV-2, pentru a evita o creștere rapidă a infecției cu coronavirus, dar și pentru a crea condițiile necesare desfășurării activităților didactice, a fost depus proiectul ,, Dotarea unităților de învățământ preuniversitar de stat cu echipamente de protecție medicala de tip măști de protecție medicală, dezinfectanți, precum și alte echipamente de acest tip, necesare pentru a preveni răspândirea coronavirusului Sars-Cov-2 în comuna Golești , județul Vrancea,, cu sprijin financiar de la Ministerul Fondurilor Europene prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014-2020. Prin fonduri europene vor fi achiționate 20790 Măști chirurgicale, 800 de Perechi de mănusi chirurgicale, 3 Dispensere automate săpun lichid, 4 Covorașe mari dezinfectant , 103 litri de Săpun lichid antibacterian, 310 litri Clor dezinfectant, 550 litri dezinfectant pentru suprafețe și 10 Lămpi UVC antibacteriene cu o valoare totală de 127.881,99 lei. Materialele vor fi achiziționate și vor intra în dotarea unităților de învățământ, imediat după semnarea contractului de finanțare.

Primăria Comunei Golesti depune toate eforturile pentru ca riscul de transmitere comunitară să fie cât mai scăzut, elevii și preșcolarii beneficiind de măsuri de protecție medicală menite să le asigure siguranță, iar în cazul în care situația va impune, cursurile online să se desfășoare în condiții optime, astfel ca toți copiii să beneficieze de un învățământ de calitate.

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: