La Adjud se modernizează Spitalul Municipal și Stația de Salvare

Primăria Municipiului Adjud:

Spitalul și Stația de Salvare vor fi reabilitate și modernizate cu fonduri europene în valoare de 9.140.996 lei (1.847.000 euro)!

După finalizarea lucrărilor, adjudenii vor beneficia de servicii medico-sanitare la standarde europene și de un confort sporit în interiorul spitalului.

Ca rezultat pe termen mediu, se vor reduce cu peste 70% cheltuielile de funcționare și operare a structurilor medicale.

Florin Nechifor, primarul municipiului Adjud:

Aproape 2.000.000 euro pentru modernizarea și reabilitarea Spitalului Municipal și a Stației de Salvare din Adjud!

Cele două unități medicale vor fi modernizate, reabilitate și eficientizate energetic cu fonduri europene în valoare totală de 9.140.996 lei (1.847.000 euro)!

În luna decembrie, cât de repede ne permite termenul, vom semna contractul de finanțare. Deoarece calendarul investiției nu permite finalizarea lucrărilor de execuție mai târziu de 1 decembrie 2023, imediat după semnarea contractului de finanțare vom demara procedura de achiziție a serviciilor de proiectare și execuție a lucrărilor.

Această intervenție majoră asupra Spitalului Municipal și Stației de Salvare Adjud urmărește atât îmbunătățirea calității serviciilor medico-sanitare adresate populației cât și creșterea gradului de confort al utilizatorilor acestora – cadre medicale, personal auxiliar și pacienți – precum și eficientizarea energetică și reducerea costurilor de operare a structurii și a impactului asupra mediului înconjurător cu peste 70%.

După finalizarea lucrărilor, adjudenii și locuitorii comunelor din zona de influență a orașului Adjud vor beneficia de servicii medicale și un ambulatoriu de specialitate la standarde europene.

Am continuat fără ezitare, în beneficiul comunității, proiectele aflate în curs de desfășurare la preluarea mandatului de primar și am susținut toate solicitările de finanțare care erau deja depuse. Le mulțumesc, în numele adjudenilor, tuturor celor care au contribuit până acum la obținerea acestei finanțări și au depus eforturi considerabile pentru ca adjudenii să poată beneficia de servicii medicale de calitate.

 

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: