Un designer în politica vrânceană: Nausica Mircea

Numele meu este Mircea Cătălina Nausica și de profesie sunt jurist ( am absolvit Facultatea de Drept în 1998), însă acest lucru mă caracteriza foarte puțîn așa că am ales să îmi pun în valoare spiritul creativ,devenind designer vestimentar.De fapt , asta este ce am visat, ce mi-am dorit și ceea ce îmi place cu adevărat să fac. Am creat un brand puternic „Nausica Mode”, pe care l-am crescut, dezvoltat și împins dincolo de granițele județului și al țării.

Am reușit! Însă nu era suficient… În goana vremurilor de evoluție profesională ,am ales să dezvolt și o divizie de produs de serie. A fost, în prima faza ,un succes. Vindeam în rețele de magazine,în toate rețelele de hipermarketuri brandul „Nausica Mode”. Nu era așa o concurență acerbă pe piață. Brandurile mari încă nu invadaseră piață. Vindeam chiar și pe rețelele lor din afară țării( Cora Ungaria). A venit însă criză din 2009-2010 și am resimțit din plin acest lucru. Aveam credite, facturi mari către furnizori, mulți angajați. A fost un moment foarte greu,chiar foarte greu,însă am reușit să îl depășesc, nu însă fără urmări.

Am început să îmi închid încet contractele cu marile rețele (acestea ne impovarau de taxe), și să mă concentrez doar pe partea de creație și vânzare online. Volumul a fost mai slab, însă am avut parte de puțîn mai multă liniște. Aveam nevoie și din motive personale. Am continuat să ies pe podiumuri interne și internăționale, să îmi fie încununată muncă prin numeroase premii și distincțîi (2015- Designerul Anului în cadrul Romanian Fashion Awards)

Facem și acum acest lucru, chiar dacă în paralel, facem totul că să nu dezamăgim angajațîi pe care îi avem, să continuăm muncă de producție pentru piețele externe, deși acest lucru începe să pară pe zi ce trece aproape imposibil.

Când am pornit pe acest drum ,am făcut-o cu atât de multă determinare,bucurie și speranța.

Mereu mi-am dorit să nu dezamăgesc și să îi bucur pe toți cei ce au ales hainele Nausica Mode.

Însă de la vis la realitate , drumul devine de multe ori anevoios și chiar fără o rază de speranța la capăt. Stresul, grijile, teamă că nu ai banii de salarii, că nu încasezi la termen de la parteneri, taxele împovărătoare și multitudinea de probleme cu care te confrunți atunci când lucrezi cu sute de angajați, s-au revărsat asupra familiei și asta a fost dăunător pentru toți.

Au fost momente atât de grele, momente în care îmi doream să renunț, să nu mă mai ridic dimineață din pat să plec la muncă, însă am găsit mereu în mine puterea de a continuă și știu că în sufletul meu sunt un optimist incurabil și că va fi bine.

Anul 2020 a fost și este în continuare foarte greu. Însă eu, nu am stat acasă, nici măcar în starea de urgență. Am reușit să țîn toți oamenii la serviciu,lăsând în șomaj tehnic doar un departament , fără să pierd vreun angajat dându-l afară. Am făcut măști, am încercat să ne autorizam ,pentru a le putea vinde pe piață internă pentru a ne susține țară însă… NU AM REUȘIT sau mai degrabă NU am fost LĂSAȚI să reușim! Iar sutele de mii de măști produse au fost de cea mai bună calitate pentru piețe din Olanda, Franța,Anglia ,Spania.

Industria confecțiilor este profund afectată, iar ceea ce simțim, noi producătorii, este lipsa de interes a guvernării față de noi.

Am intrat în panică, îmi fac griji pentru acest județ în care industria textilă este majoritară, pentru toți oamenii care lucrează în acest domeniu.

Într-una dintre zile, m-am întâlnit cu o prietenă, care ascultându-mi temerile, a reușit să îmi arate lături ale personalității mele, pe care eu nu conștientizăm că le am.

Astfel, am înțeles, că eu sunt un om asumat, un om care își găsește putere să se reinventeze, că pot exprimă și comunica lucruri, că pot fi o voce.

Așa am ales să întru în politică! Unii se vor întreba de ce această alegere , de ce Pro România?

Am simțit un discurs pro umanitate , un discurs progresist și care să evidențieze valorile umane. Și am avut mereu convingerea că din lucruri mici poți construii lucruri mari. Așa am construit și eu , încet, uneori timid, dar am ajuns și pe podium că un premiant.

Cred că m-am regăsit cel mai bine în politică guvernului Ponta. Mi s-a părut cea mai liberală guvernare.

Eu am convingerea că vom reuși, chiar dacă suntem un partid mic. Principiul meu este că nici în meseria mea nu am urcat de prima dată pe un podium la Paris, a fost nevoie de muncă.

Toate aceste lucruri m-au determinat să pășesc în politică.

E o provocare, e un drum anevoios, e o altă lume pentru mine,dar simt că voi avea puterea și forță de a îl parcurge onorabil.

Mircea Cătălina Nausica

Știri despre: