Tensiuni majore între Marian Oprișan și Liviu Dragnea, în timpul ședinței CEX

Sursa foto:informateca.ro
Sursa foto:informateca.ro

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprișan, l-a atacat în ședința CEX de marți seară, pe Liviu Dragnea reproșându-i că nu se consultă cu nimeni în afară de luarea deciziilor în afară de liderul de la Neamț, Ionel Arsene și Irina Tănase, iubita liderului PSD,,au declarat ”Nu se poate să conducă partidul cu Arsene și Tănase”, le-ar fi spus Oprișan membrilor CEX, scrie g4media.ro. Propunerile de miniștri la Dezvoltare (Suciu) și Transporturi (Cuc) s-ar fi făcut fără consultarea partidului. Cuc s-a transferat cu două săptămâni înainte de numire de la filiala Giurgiu, unde este în conflict cu Niculae Bădălău, la filiala PSD Neamț, condusă de Arsene.

Oprișan l-ar mai fi acuzat pe Dragnea că a plătit articole în presă împotriva Olguțăi Vasilescu, pentru a-i submina șansele de a fi numită la transporturi, însă liderul PSD ar fi negat vehement. Cei doi ar fi tăcut în timpul schimbului de replici între Dragnea și Oprișan. Fostul ministru al muncii ar fi convinsă că în spatele atacurilor la adresa ei se află liderul PSD, însă Claudiu Manda, cu care Vasilescu urmează să se căsătorească în curând, speră să fie desemnat pe un loc eligibil pe lista PSD pentru europarlamentare.

Potrivit surselor G4Media.ro, Oprișan i-ar mai fi cerut lui Dragnea să dea drumul dezbaterii în partid pe tema listelor la europarlamentare și a candidatului la prezidențiale. În acest context liderul PSD Vrancea i-ar fi spus lui Dragnea că nu este ”stăpânul partidului”. Oprișan ar mai fi pus problema convocării congresului care să aleagă noul președinte, având în vedere că mandatul lui Dragnea la șefia PSD expiră în luna octombrie. Pentru convocarea Congresului este nevoie de o treime din organizațiile partidului.

De notat că la Marian Oprișan a votat la ultimele CEX-uri alături de Dragnea, fiind împotriva puciștilor. După răbufnirea de ieri, liderul PSD Vrancea a intrat practic în grupul nemulțumiților din partid, alături de Paul Stănescu, Gabriela Firea, Niculae Bădălău (Giurgiu), Dumitru Buzatu (Vaslui), Dan Tudorache (sectorul 1), Dan Nica (Galați) și alți lideri de filiale nemulțumiți de stilul autoritar de conducere al liderului PSD.

La finalul CEx, Oprișan a declarat că la finalul lunii octombrie trebuie organizat congres pentru alegerea președintelui PSD. El a mai spus că, de când a ajuns la București, Liviu Dragnea s-a metamorfozat și face pe stăpânul partidului. Liviu Dragnea a declarat ulterior că nu este de acord cu afirmația lui Marian Oprișan că el ar face pa stăpânul partidului.