Social-democrații s-ar putea reuni într-o nouă ședință CEx, pe 22 iulie

Remanierea guvernamentală și prezentarea unor date din sondajele de opinie comandate de partid pentru alegerea prezidențiabilului sunt unele dintre subiectele ce vor fi dezbătute într-o nouă ședință CEx a PSD ce ar putea avea loc pe 22 iulie. Referitor la remaniere, în vizor ar fi Daniel Suciu, vicepremier și ministru al Dezvoltării, ministrul de Interne Carmen Dan, ministrul Transporturilor Răzvan Cuc sau ministrul Agriculturii Petre Daea.

Pentru portofoliul Agricultură ar fi luat în calcul actualul secretar de stat Dumitru Daniel Botănoiu sau deputatul PSD Valeriu Steriu, au precizat surse din partid. Nemulțumiri în PSD există și față de ministrul Justiției Ana Birchall, însă o decizie în ceea ce o privește nu a fost luată de premier. Potrivit stiripesurse, Viorica Dăncilă se gândește să nominalizeze parlamentari la ministerele mai sus amintite, în vederea unei susțineri mai largi în partid a candidatului la prezidențiale al partidului.

La CEx din 22 iulie vor fi prezentate și date din sondajele de opinie comandate de partid pe acest subiect. PSD ia în considerare un candidat propriu la prezidențiale, candidat unic PSD-ALDE sau un prezidențiabil din afara partidului. În sondaje sunt introduși cei care și-au anunțat intenția de a candida pentru un mandat la Cotroceni, precum și o întrebare deschisă despre un posibil candidat din exteriorul formațiunii.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More