PSD cere schimbarea legislației pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri

 

Se cere o protecție sporită a jurnaliștilor

PSD cere schimbări legislative pentru combaterea tăierilor ilegale de păduri, dar și pentru o mai bună protecție a jurnaliștilor. Reacția social-democraților vine după cazul de la Suceava, unde mai mulți ziariști și activiști de mediu au fost bătuți în timp ce documentau tăierile ilegale.

”Cazul de la Suceava este semnul escaladării la un nivel fără precedent a acțiunilor de crimă organizată din partea mafiei pădurilor, ceea ce reclamă o schimbare fundamentală de abordare din partea autorităților competente, în sensul unei reacții mai prompte, mai ferme și mai severe pentru combaterea acestui fenomen”, arată PSD într-un comunicat de presă.

PSD anunță că va iniția o dezbatere publică pentru identificarea modificărilor și a completărilor actualului cadru legal, astfel încât să se asigure o protecție mai eficientă a jurnaliștilor și a celor care luptă cu mafia tăierilor ilegale de păduri.

”Necesitatea unei legislații care să ofere o protecție superioară jurnaliștilor este fundamentată și în rapoartele Uniunii Europene care atrag atenția asupra escaladării discursului de ură ce incită la violență împotriva reprezentanților mass-media și ai societății civile”, mai arată PSD.

Social-democrații au votat în 2020 pentru înființarea unui parchet special dedicat infracțiunilor de mediu, un proiect al USR PLUS, care a fost însă desființat de Curtea Constituțională.

 

Știri despre: ,