PSD acuză Alianța 2020 USR-PLUS că intenționează să fraudeze alegerile de duminică, 26 mai

În cadrul unei conferințe de presă ce a avut loc astăzi, la sediul organizației social democrate din Focșani, deputatul PSD de Vrancea, Nicușor Halici, coordonatorul Campaniei Electorale ,,Alegeri Europarlamentare 2019” și liderul comisiei juridice a Camerei Deputaților, a atras atenția cu privire la activitățile pe care competitorul electoral vrea să le desfășoare în următoarea perioadă, în ziua scrutinului. Mai exact, Halici a prezentat un mesaj intern al Alianței 2020 USR-PLUS, potrivit căruia membrii acestei formațiuni politice trebuie să provoace sau să raporteze false incidente electorale în ziua alegerilor de duminică, 26 mai.

Deputatul PSD de Vrancea, Nicușor Halici a menționat că astfel de practici folosite de acest competitor electoral sunt folosite încă din decembrie 2016. Pe de altă parte, coordonatorul PSD al Campaniei Electorale ,,Alegeri Europarlamentare 2019” a ținut să mai prezinte presei încă un incident semnalat în cursul zilei de ieri, la Biroul Electoral Județean, potrivit căruia Alianța 2020 USR-PLUS a acuzat PSD de abuz.

Nicușor Halici a mai precizat că singurii care vor decide vor fi alegătorii care își vor exprima opțiunea la alegerile din 26 mai. Totodată, deputatul a declarat că PSD respinge astfel de practici și în cazul în care le va observa ,,se vor bate până la capăt”.

În data de 26 mai 2019 vor avea loc atât alegeri pentru membrii din România în Parlamentul European, cât și referendumul național convocat de Președintele României. Membrii Parlamentului European sunt direct aleși de către votanții din statele membre pentru a reprezenta interesele cetățenilor europeni cu privire la legistlația UE și pentru a se asigura că celelalte instituții UE funcționează democratic. Parlamentul alături de Consiliu împarte puterea de a adopta și amenda propuneri legislative și de a decide asupra bugetului UE. Parlamentul, de asemenea, supervizează activitatea Comisiei Europene și a altor instituții UE și coopereaza cu parlamentele naționale ale UE pentru a le obține punctul de vedere.

La referendumul național convocat de Președintele României, Klaus Iohannis cetățenii sunt chemați să se pronunțe prin „DA” sau „NU” cu privire la următoarele întrebări: „Sunteți de acord cu interzicerea amnistiei și grațierii pentru infracțiuni de corupție?” și „Sunteți de acord cu interzicerea adoptării de către Guvern a ordonanțelor de urgență în domeniul infracțiunilor, pedepselor și al organizării judiciare și cu extinderea dreptului de a ataca ordonanțele direct la Curtea Constituțională?”.

Știri despre: ,