Miercuri, zi decisivă în Parlament privind soarta Guvernului

Parlamentul se va reuni miercuri, 29 ianuarie, în şedinţă comună extraordinară, pentru angajarea răspunderii Guvernului pe proiectul privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
Parlamentarii pot depune amendamente la acest proiect până pe 27 ianuarie, care vor fi trimise Guvernului.
Preşedintele Klaus Iohannis a solicitat Parlamentului convocarea unei sesiuni extraordinare pentru asumarea răspunderii Guvernului pe legea privind alegerea primarilor în două tururi de scrutin.
PSD a anunţat că va depune moţiune cenzură, alături de UDMR.
„Se încalcă o linie roşie a democraţiei şi acest lucru nu este permis nimănui, indiferent de jocurile politice şi de socotelile politice pe cine avantajează aceste legi. Aceste legi trebuie să fie predictibile, trebuie discutate conform deciziei CCR şi recomandărilor Comisiei de le Veneţia, cu şase luni sau un an de zile înainte. În acest moment, depunem moţiunea, părerea noastră, chiar dacă matematic nu avem numărul de voturi, este că va trece această moţiune”, a precizat preşedintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu.
Potrivit acestuia, PSD nu va propune premier dacă va trece moţiunea de cenzură. „Am specificat că această moţiune este punctuală, nu este un acord politic între PSD şi UDMR pentru crearea unei viitoare majorităţi, au acelaşi sentiment ca şi noi că se încearcă o forţare a legii în ultimul moment. Nu excludem niciun fel de discuţii”, a explicat Ciolacu.