Lista miniștrilor și forma finală a programului de guvernare  propuse spre validare Comitetului Politic al USR

Biroul Național al USR a agreat, duminică, lista de miniștri și forma finală a programului de guvernare care vor fi propuse spre validare în Comitetul Politic al partidului, ce are loc duminică seară, de la ora 18:00. Lista de miniștri și programul de guvernare, validate de Comitetul Politic, vor fi depuse luni în Parlament de premierul desemnat Dacian Cioloș.

Prim ministru – Dacian Cioloș

Ministerul Finanțelor – Dragoș Pîslaru

Dragoș Pîslaru este de profesie economist, deține un doctorat în economie la Institutul Național de Cercetări Economice (INCE) al Academiei Române, un masterat în Relații Internaționale obținut la London School of Economics din Marea Britanie și o licență în Economie Mondială la Academia de Studii Economice – Relații Economice Internaționale.

Ministerul Afacerilor Interne – Alin Stoica

Este de profesie avocat, absolvent al Facultății de Drept din cadrul Universității București.

Ministerul Afacerilor Externe – Dan Barna

Dan Barna, vicepreședinte USR și deputat de Sibiu la al doilea mandat, este licențiat în Drept la Universitatea din București, absolvent de master în Management de proiect la Universitatea Politehnică din București și absolvent al programului de formare de formatori al International Development Law Organisation din Roma.

Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale – George Cățean

A studiat marketing în cadrul Universității Transilvania din Brașov.

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor – Mihai Goțiu

Mihai Goțiu are studii de Drept și un doctorand în Jurnalism și Comunicare de mediu la Universitatea Babeș Bolyai Cluj și a avut o carieră în mass-media, timp de 20 de ani.

Ministerul Justiției – Stelian Ion

Stelian Ion, deputat USR de Constanța la al doilea mandat, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității din București. Din 2002 practică profesia de avocat.

Ministerul Apărării Naționale – Nicu Fălcoi

De profesie inginer, Nicu are o experiență de peste 20 de ani ca pilot, după absolvirea școlii Militare de Ofițeri de Aviație „Aurel Vlaicu” din județul Buzău și a Facultății de Mecanică, Secția Autovehicule Rutiere din cadrul Universității Politehnica din Timișoara.

Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului – Claudiu Năsui

Claudiu Năsui, vicepreședinte USR și deputat de București, este de profesie economist specializat în finanțe.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene – Cristian Ghinea

Cristian Ghinea este licenţiat în Studii Politice şi Administrative și a absolvit un program de Master la London School of Economics and Political Science.

Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației – Ionuț Moșteanu

Înainte de a intra în politică, a lucrat peste 20 de ani în mediul privat, în companii multinaţionale, unde a coordonat proiecte și echipe de oameni, după care a devenit antreprenor.

Ministerul Energiei – Cristina Prună

Cristina Prună, în prezent vicepreședinte al Camerei Deputaților și deputat de București la al doilea mandat, este economist de profesie

Ministerul Transporturilor și Infrastructurii – Cătălin Drulă

De profesie inginer software, a studiat în Canada, la University of Toronto, iar după ce a terminat facultatea a revenit în țară și a lucrat pentru diverse proiecte antreprenoriale în domeniul IT.

Ministerul Muncii și Protecției Sociale – Oana Țoiu

Cariera sa se bazează pe implicare civică, înainte de a începe cariera politică a fost desemnată internațional de World Economic Forum ca unul dintre tinerii cu cariere de impact și de către Comisia Europeană pentru inovarea în muncă.

Ministerul Sănătății – Ioana Mihăilă

Ioana Mihăilă este medic, antreprenor, fost secretar de stat și ministru al Sănătății. Este absolventă a Facultății de Medicină din cadrul Universității de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca și profesează ca medic endocrinolog în Cluj și în Oradea.

Ministerul Culturii – Iulia Popovici

Iulia Popovici este critic și curator de artele spectacolului, expert în programe culturale românești și europene, autoare de cărți despre sectorul cultural independent și artele performative din Europa de Est.

Ministerul Tineretului și Sportului – Tudor Pop

Înainte de fi deputat, Tudor a făcut parte din Guvernul condus de Dacian Cioloș, ca șef de cabinet al Ministrului Fondurilor Europene.

Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării – Monica Berescu

A absolvit Facultatea de Economie și Administrarea Afacerilor a Universității „Al.I.Cuza” din Iași, specializarea Administrație Publică, și are un master în Managementul și Dezvoltarea Resurselor Umane. Este licențiată și în Drept.

Ministerul Educației – Corina Atanasiu

A absolvit Colegiul Al. I. Cuza, este licențiată în Științele Educației, are două studii masterale, Administrație Publică și Studii de Muncă și formare în Educație în criză, precum și numeroase certificări.

Sursa: observatornews.ro

 

Știri despre: ,