Intenție de vot – INSCOP Research: PSD se menține pe primul loc, AUR urcă pe locul doi

 Un sondaj de opinie realizat de INSCOP Research la comanda STRATEGIC Thinking Group confirmă ascensiunea AUR pe scena politică românească. În intenția de vot (în ianuarie 2022), PSD se menține pe primul loc, iar Alianța pentru Unirea Românilor urcă pe locul 2.

„Certurile dintre partidele coaliției aflate la guvernare pe fondul crizei facturilor la energie le afectează în mod direct intenția de vot. Deocamdată impactul este controlabil, dar problema riscă să devină o amenințare majoră dacă relația dintre PSD și PNL nu se va armoniza și cele doua partide nu vin cu soluții în locul disputelor politice.

După catastrofala criză politică de la finalul anului trecut, oamenii nu mai vor să audă de certuri politice și nu vor avea niciun pic de răbdare și niciun gram de toleranță pentru partidele care le vor provoca”, explică Remus Ioan Stefureac, președinte Strategic Thinking Group – think tank – Grupul de Gândire Strategică.

Potrivit acestuia, tensiunile din coaliție și întârzierea oferirii de soluții la probelemele sociale alimentează în continuare creșterea AUR.

Sursă: Sondaj INSCOP Research la comanda STRATEGIC Thinking Group

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: