Halici Nicușor – comunicat de presă

Text asumat de Halici Nicușor

Drumul Național DN 2L Soveja – Tulnici (Coașa) este un drum aflat în administrarea Ministerului Transporturilor și nu al Consiliului Județean Vrancea. Orice tip de lucrări, care s-au executat sau se vor executa în perioada următoare sunt finanțate de acest minister și nu de administrația județeană așa cum lasă să se înțeleagă Cătălin Toma, care, în cadrul unei conferințe de presă, a prezentat acest obiectiv de investiții cu lux de amănunte, ca și cum ar fi avut vreun merit demararea acestor lucrări. DN 2L Soveja – Tulnici (Coașa) se află în administrarea ministerului Transporturilor condus în prezent de ministrul social democrat Sorin Grindeanu și acesta este cel care a preluat demersurile pentru implementarea acestui proiect, care primise finanțare în valoare de 100 de milioane de lei încă din 2019, în timpul guvernului PSD.

Cătălin Toma știe și asta ar trebui să le spună vrâncenilor dacă ar respecta adevărul. Ba mai mult, ar trebui sa spună ca de fapt demersurile pentru implementarea acestui proiect au început încă din anul 2014, de administrația PSD si Guvernul PSD, concretizate prin mai multe decizii guvernamentale care au culminat cu alocarea sumei de 100 de milioane de lei prin Legea bugetului de stat pentru anul 2019. Dar Cătălin Toma preferă să spună frânturi de adevăr și prezintă presei acest proiect pentru a putea trage foloase de tip electoral. Nu, domnule Toma, proiectul nu este nici al dumneavoastră și nici al Consiliului Județean, este al Ministerului Transporturilor și îi va avea ca beneficiari pe vrânceni și pe români.

Dacă tot sunteți preocupat de soarta vrâncenilor și a românilor poate că ar trebui să vorbiți cu colegul dumneavoastră de partid, ministrul liberal al Energiei, Virgil Popescu, cel care i-a îngropat în datorii pe vrânceni și pe români în momentul în care a fost de acord cu liberalizarea prețurilor la gaze naturale și energie termică. Să îi spuneți lui Virgil Popescu că și-a bătut joc de vrânceni, că nu pot duce povara acestor facturi imense comparativ cu veniturile lor! Să îi spuneți lui Virgil Popescu că părinții și bunicii noștri au niște pensii foarte mici pentru că așa au vrut liberalii și că nu pot plăti facturile uriașe care, în unele cazuri, sunt de trei, patru ori mai mari decât pensia lor. Mai spuneți-i lui Virgil Popescu că România este a românilor și problemele lor și nevoile lor trebuie să fie prioritare! Liberalizarea pieței de energie fără nicio

logică și fără crearea unui sistem de protecție a persoanelor vulnerabile, așa cum se întâmplă în toate țările din Uniunea Europeană pe care le dați de exemplu atunci când vă convine, s-a dovedit a fi un haos legislativ pe care dumneavoastră și partidul dumneavoastră împreună cu aliații de la guvernare din acel moment, trebuie să vi-l asumați. Și spuneți-i și lui Florin Cîțu, fost prim ministru și actualmente șeful dumneavoastră politic, că românii trebuie protejați, că nivelul de trai trebuie să crească în mod real pentru a-și putea permite să plătească facturile care au devenit uriașe cu acordul și cu decizia guvernului condus de Florin Cîțu. Sper că nu aveți așteptarea să credem că aveți un dialog cu un ministru PSD, mai mult decât cea cu un ministru coleg de partid, nu de alta dar ne jigniți si mai mult decât ați făcut-o lăudându-vă cu un proiect la care nu ați avut si nici nu aveți vreun merit! În rest, domnule Cătălin Toma, vă promitem că Partidul Social Democrat va realiza și alte proiecte si investiții în județul Vrancea și în România si veți avea în continuare ocazia să vă lăudați și să vă mândriți!

Președinte interimar PSD Vrancea
Deputat HALICI NICUȘOR
14 februarie 2022

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More