Cristian Diaconescu, avocatul primarilor PMP

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a avut, aseară, o întâlnire online cu primarii din partea partidului pentru a afla care este situația în teritoriu legată de stadiul investițiilor în țară. Primarii PMP au reclamat faptul că, din păcate, banii pentru dezvoltare locală sunt direcționați politic, ținându-se cont de afilirea la partidul aflat la putere.

De aceea, aceștia și-au exprimat teama că fondurile din programul național ”Anghel Saligny” îi vor ocoli, ceea ce ar însemna o pedepsire a românilor din localitățile conduse de PMP și o condamnare la subdezvoltare.

Domnul Cristian Diaconescu a susținut că PMP va milita pentru eliminarea factorului politic din alocarea fondurilor pentru dezvoltare locală, dorind să fie avocatul primarilor PMP în relația cu Guvernul.

Președintele PMP și-a exprimat speranța că, în urma demersurilor făcute de partid la nivelul conducerii țării, va reuși să îndrepte lucrurile în privința finanțării comunităților locale.

”Noi trebuie să ne zbatem să cerem drepturi egale la finanțare pentru toți românii. Bugetul țării este al tuturor, nu doar ale celor care îl gestionează, vremelnic. PMP va scoate la iveală toate aceste nedreptăți, care au devenit, din păcate, cutume ale puterii, în ultimii 30 de ani. Conducerea țării este o obligație, nu un privilegiu. Finanțarea pe criterii politice trebuie să dispară din obiceiurile Guvernului. Partidul nostru va garanta că banii guvernamentali pentru investiții vor ajunge acolo unde este nevoie”, a mai spus Diaconescu.

 

Știri despre: ,