Comunicat de presă primit din partea PSD Vrancea: ,,Organele abilitate să ia măsuri în cazul gropii de gunoi ilegale de la Ciorăști”

,,Organizația PSD Vrancea consideră că primarul PNL al comunei Ciorăști este un ipocrit cu limbaj dublu, în sensul că una afirmă și alta face! Ca orice liberal, Nicolae Braicău țipă cât îl țin plămânii că dorește ca România să fie condusă cât mai corect cu putință însă, în fapt, acesta comite toate fărădelegile posibile în comuna domniei sale. Dacă până în primăvara lui 2019, Braicău defila cu ”fără penali în funcție”, din primăvară acesta a lăsat-o mai moale căci a fost trimis în judecată pentru infracțiuni electorale, comise la alegerile prezidențiale din noiembrie 2014.

Însă, faptul că a fost trimis în judecată pare că nu a fost suficient pentru primarul liberal care a continuat fărădelegile în comunitatea sa, aducând grave prejudicii mediului înconjurător. În fapt, liberalul Nicolae Braicău a ieșit din proiectul ”Vrancea Curată”, cel care prevedea realizarea unui Sistem Integrat de Management al Deșeurilor și a făcut o groapă ilegală de gunoi la marginea comunei. Practic, primarul PNL a refuzat ca localitatea Ciorăști să fie parte a unui proiect finanțat de Uniunea Europeană prin care deșeurile din Vrancea vor fi gestionate în baza tuturor normelor europene în vigoare și, în schimb, a ales să încalce toate normele de mediu, să ignore legislația în domeniu și să realizeze o groapă de gunoi ilegală care afectează grav mediul înconjurător, dar care poate afecta, în primul rând, și sănătatea cetățenilor din Ciorăști, dar și din comunitățile limitrofe.

Din punct de vedere juridic, primarul Nicolae Braicău (PNL) a comis un abuz în serviciu și solicităm organelor competente să se sesizeze în acest caz revoltător. Am spune că nu este posibil ca în anul 2019 reprezentantul unei comunități să aibă un astfel de comportament într-o chestiune atât de sensibilă cum este mediul înconjurător însă, având în vedere să este vorba despre un reprezentant al PNL, nimic nu ne mai miră. Avem convingerea că astfel de comportamente vor fi sancționate de către cetățeni si solicităm public organelor abilitate să întreprindă toate măsurile și procedurile legale, pentru a limita efectele distructive ale unei astfel de bombe ecologice și de a sancționa conform legii pe cei responsabili de crearea unui astfel de pericol care atentează la siguranța cetățenilor și a mediului înconjurător”.

Știri despre: ,