Ciolacu anunță că săptămâna viitoare PSD va modifica rectificarea bugetară: Pensiile să fie mărite cu 40%

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat marți, că săptămâna viitoare Parlamentul va modifica rectificarea bugetară astfel încât să se revină la majorarea pensiilor cu 40%. De asemenea, PSD intenționează să aloce sume suplimentare autorităților locale. Ciolacu a mai anunțat că Parlamentul va adopta legea prin care profesorii ar urma să primească un spor Covid de 500 de euro.

„Am hotărât ziua de luni, Senatul să introducă pe ordinea de zi stimulentul pentru profesori. Sunt în linia întâi la fel ca și medicii. Este vorba de un stimulent de 500 de euro. Proietul va fi preluat marți la Camera Deputaților și va trece prin votul final urmând să fie trimis către promulgare.

Miercuri vom propune să facem un plen comun și să avem în discuție rectificare bugetară unde vom face modificare ca pensiile să fie mărite cu 40%. O sumă alocată către Start Up Nation și nu în ultimul rând o echilibrare corectă către autoritățile locale, către CJ și primării, deoarce prin HG-ul guvernului s-a avut grijă doar de mita electorală și de primarii cumpărați de la PSD, iar la primăriile reședință de județ, nicio primărie sub administrația PSD nu a primit niciun ban”, a declarat președintele PSD.

Premierul Ludovic Orban a făcut apel la membrii Legislativului să fie responsabili și să voteze rectificarea bugetară în forma înaintată de Guvern. El spune că orice cheltuială suplimentară introdusă în dezbaterea ordonanței de urgență referitoare la rectificarea bugetară se va întoarce împotriva tuturor românilor. Șeful Guvernului a anunțat că dacă Parlamentul modifică Ordonanța Guvernului, va ataca legea la CCR.

Știri despre: , , ,