Statul va ajuta femeile care au o afacere, sau care vor să demareze una

Regulile din acest an ale programului „Femeia antreprenor” tocmai au fost oficializate de Ministerul Mediului de Afaceri. Astfel, înscrierile vor putea începe în curând, programul fiind dedicat femeilor care au deja o afacere sau femeilor care vor să intre în afaceri. Regulile programului „Femeia antreprenor” sunt incluse în Ordinul Ministerului Mediului de Afaceri nr. 1.296/2019, care a apărut luni seară în Monitorul Oficial. Programul va implica trei etape mari, menționează avocatnet. Mai întâi, se va organiza o conferință națională dedicată femeilor antreprenor din România. La aceasta vor putea participa cel mult 400 de femei, care fie deja au o afacere, fie își doresc să deschidă o afacere.

Apoi, se vor organiza patru workshop-uri de două zile pentru maximum 160 de femei, însă acestea vor fi dedicate numai celor care deja au afaceri. În fine, ultima etapă va fi organizarea unui eveniment internațional de networking pentru cel mult 30 de femei, al cărui obiectiv va fi creșterea abilităților întreprinderilor mici și mijlocii conduse de femei în formarea de parteneriate externe și integrarea acestora în cel puțin o organizație internațională de femei de afaceri. Locurile în care se vor desfășura evenimentele și tematicile aferente vor fi anunțate cu cel puțin cinci zile înainte de desfășurarea lor efectivă.

Autoritățile vor anunța perioada de înscriere online a femeilor și apoi se va putea completa formularul de participare în program pe www.aippimm.ro. Cele 400 de femei pentru prima etapă vor fi selectate în funcție de punctajul obținut la înscriere. Apoi, participantele la etapele a doua și a treia vor fi selectate dintre participantele la prima etapă. În principiu, ordinul de ministru prevede că femeilor selectate le va fi asigurată participarea gratuită la evenimente, plus că li se vor acoperi, în anumite limite, cheltuielile de transport și cazare. Prin programul „Femeia antreprenor” se urmărește, printre altele, îmbunătățirea performanțelor economice ale firmelor conduse de femei, stimularea autoangajării și creșterea numărului de femei antreprenor sau creșterea numărului de noi locuri de muncă create în firmele private conduse de femei.

Source avocatnet.ro
You might also like