Programul de pre-accelerare pentru start-up-uri în energie curată InnoEnergy PRIMER al Comisiei Europene demarează în ianuarie la Bucureşti

Start-up-urile care dezvoltă produse sau servicii în domeniile energie curată, smart city, mobilitate, reţele electrice inteligente, instrumentare nucleare vor putea participa în ianuarie 2020 la Bucureşti şi în februarie la Braşov la InnoEnergy PRIMER, program de pre-accelerare al reţelei InnoEnergy – iniţiativă a Comisiei Europene.

Potrivit unui comunicat al InnoEnergy România, transmis AGERPRES, principalul obiectiv al acestui program este de a oferi suport persoanelor inovatoare pentru dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi de a le pregăti pe acestea pentru programele de accelerare şi pentru programele de grant şi investiţii.

Programul PRIMER constă în mai multe sesiuni de teorie, coaching şi workshop-uri susţinute de mentori profesionişti, experţi din industrie şi antreprenori cu experienţă. Programul se va încheia cu o zi demonstrativă, unde fiecare echipă va susţine câte o prezentare de patru minute, urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.

Programul PRIMER oferă acces la instrumente, materiale şi metodologii necesare în dezvoltarea abilităţilor antreprenoriale şi în dezvoltarea afacerii, îndrumare pentru a putea alege şi adapta modelele de afaceri adecvate, îndrumare şi suport pentru a accesa finanţări şi pentru a atrage investiţii, training pentru susţinerea prezentării, răspunsuri de la experţi din domeniu.

Până la finalul programului, start-up-urile urmează să dezvolte un set de documente sau capacităţi necesare ulterior pentru aplicarea la programul de accelerare Highway, documente pe care potenţialii investitori le vor solicita, şi care includ scrisoare de intenţie, strategie de piaţă, roadmap şi peisajul competitiv.

La InnoEnergy PRIMER pot aplica start-up-uri inovatoare care dezvoltă idei sau produse şi servicii din domeniul energiei sau din domenii relevante pentru acesta.

Vor fi selectate maximum 30 echipe, care au o idee la un stadiu matur (de preferinţă la stadiul de prototip), care se încadrează într-unul dintre următoarele domenii: smart city şi mobilitate, energie regenerabilă, eficienţă energetică, stocarea energiei, reţele electrice inteligente, instrumentare nucleară, tehnologii curate de cărbune şi gaze, energie din combustibili chimici, IT cu impact asupra energiei şi mediului înconjurător.

Detalii despre PRIMER pot fi găsite pe site-ul programului, unde start-up-urile se pot şi înscrie. Termenul de înscriere este 23 ianuarie 2020.

InnoEnergy, acceleratorul Comisiei Europene focalizat pe inovare în domeniul energiei, reprezintă o iniţiativă a Institutului European de Inovare şi Tehnologie şi este finanţat prin programul Horizon 2020.

Prin hub-urile reţelei InnoEnergy au fost atrase peste 3.000 aplicaţii cu idei de business în programele reţelei, au fost susţinute peste 300 de produse şi servicii prin servicii şi finanţare, au fost făcute investiţii într-un portofoliu de companii evaluate la 125 milioane de euro şi au fost organizate programe de masterat şi doctorat InnoEnergy pentru mai mult de 750 de specialişti.

Știri despre: