Bacșișul va fi evidențiat separat pe bonul fiscal, iar acest venit al angajaților va fi mpozitat prin reținere la sursă

Bacșișul va fi evidențiat pe bonul fiscal, sumele provenite din bacșiș vor fi distribuite exclusiv angajaților, iar veniturile din bacșiș ale angajaților vor fi considerate venituri cu reținere la sursă, fără să fie cuprinse în baza de calcul a contribuției de asigurări sociale, prevede un proiect de lege adoptat de Senat, scrie legestart.ro

Noua procedură pentru bacșiș va fi valabilă în cazul serviciilor de restaurant, baruri și alte activități de servire a băuturilor, indiferent de modalitatea de plată a acestuia. De această obligație sunt exceptate doar livrările la domiciliu.

Operatorul economic îi dă clientului nota de plată, în prealabil de emiterea bonului fiscal, iar clientul are posibilitatea să aleagă, printr-o rubrică marcată special, nivelului bacșișului pe care dorește să îl ofere (între 0-15%). Se emite bonul fiscal/ordin de plată/factură, bacșișul fiind evidențiat separat de celelalte produse livrate, sau prin bon fiscal distinct. Bacșișul se introduce în baza de date a aparatelor de marcat electronice fiscale sub formă de articol, cu denumirea „bacșiș”

Salariații din domeniu vor avea bacșișurile considerate ca venituri din alte surse, care vor fi impozitate prin reținere la sursă, adică nu vor fi cuprinse în baza de calcul a contribuției de asigurări sociale.

Știri despre: