Cristi Valentin Misăilă s‑a întâlnit la Focșani cu Ambasadorul Israelului

Cristi Valentin Misăilă:

Am avut astăzi o primă întâlnire cu Excelența Sa domnul David Saranga, Ambasadorul Israelului în România, cu care am discutat despre istoria comunității evreiești din Focșani!

ES David Saranga și-a exprimat intenția de a veni la Focșani pe 24 ianuarie 2022, cu ocazia aniversării a 163 ani de la Unirea Principatelor Române, dar și pentru a dezvolta viitoare proiecte comune care să vorbească despre istoria comunității evreiești.

La finalul întâlnirii, am oferit înaltului oaspete în dar simbolul orașului nostru, o statuetă reprezentând Monumentul Unirii, Obeliscul – așa cum îl știu toți focșănenii.

Aflat pentru prima dată în Municipiul Focșani, Ambasadorul Israelului s-a declarat încântat de ce a văzut, dar mai ales de vizita efectuată la Teatrul Municipal ”Maior Gh. Pastia” și la Ateneul Popular.

Legătura domnului Ambasador cu țara noastră este una mai veche, România fiind locul în care Excelența Sa și-a început cariera diplomatică, în urmă cu 22 de ani, din poziția de viceambasador.

Cariera sa diplomatică și administrativă s-a desfășurat la cel mai înalt nivel, David Saranga fiind de-a lungul timpului consilier pentru politică externă al Președintelui israelian Reuven Rivlin, șeful Departamentului de Legătură cu Parlamentul European în cadrul Ambasadei Israelului la Bruxelles, consul pentru afaceri publice și media al Israelului în Statele Unite si persoana de legătură a Israelului cu presa americană.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More