Un punct termic dezafectat va fi transformat în Bibliotecă publică de cartier multifuncţională

Unul din proiectele Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu”, aflat în derulare de mai mulţi ani, a primit votul unanim al Consiliului Judeţean Vrancea, în şedinţa din 9 iulie 2019, privind dreptul de administrare a unui spaţiu destinat activităţilor de bibliotecă. Este vorba de proiectul privind transformarea Punctului termic 20, dezafectat, din Cartierul Sud, într-o bibliotecă modernă, multifuncţională, dedicată publicului din cel mai mare cartier al municipiului Focşani, proiect de hotărâre iniţiat de Preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Domnul Marian Oprişan, care a apreciat public această idee de proiect. Astfel, prin aprobarea hotărârii privind „Constituirea dreptului de administrare pentru Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea asupra spațiului cu suprafața utilă de 163,17 mp din incinta Punctului Termic nr.20, situat în municipiul Focșani, Cartierul Sud-Aleea 1 Iunie aflat în domeniul public al județului Vrancea și administrarea Consiliului Județean Vrancea”, proiectul „Biblioteca de Cartier”, iniţiat de Biblioteca Judeţeană Vrancea, care a primit aprobările necesare şi din partea Consiliului Local Focşani, poate trece în etapa următoare, de obţinere a fondurilor privind reabilitarea şi amenajarea spaţiului.

În prezent, în acest cartier, funcţionează Filiala Sud a Bibliotecii Judeţene Vrancea, la parterul unui bloc din str. Revoluţiei nr. 13, într-un spaţiu de 42 mp, devenit insuficient pentru activitatea de bibliotecă din ce în ce mai diversă. Proiectul Biblioteca de Cartier „CAMPUS”, va oferi servicii de  bibliotecă variate, de la împrumutul de cărţi, la servicii multimedia, noi servicii de bibliotecă, vizionări de filme, spaţiu de întâlniri culturale şi profesionale, spre a veni în întâmpinarea dorinţei focşănenilor care locuiesc într-o zonă administrativă aflată în plină dezvoltare socio-economică şi care nu dispune de nicio instituţie cu profil cultural.

,,Ne dorim, astfel, ca împreună cu cele două şcoli, trei grădiniţe din Cartierul Sud şi cu alte instituţii dedicate educaţiei şi formării continue, comunitatea din acest cartier şi nu numai, să găsească în bibliotecă un sprijin informaţional activ şi un colaborator permanent şi un colaborator permanent şi creative”, se menționează în comunicatul de presă emis de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu”.

You might also like

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. AcceptRead More