Proiectul ,,Școala de Reporteri SDG”, la final

În luna martie, la Sala de lectură a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, s-a desfășurat cursul Școala de Reporteri SDG, susţinut de Alin Grămescu, care a avut drept scop instruirea copiilor din judeţul nostru, spre a deveni juniori în social media sau jurnaliști.  Copiii Ştefania Cioară, Alexandru Ursu, Sabina Pogan, Miruna Costache, Roxana-Geta Agache, Gheorghiță Alexandru Agache, Ștefania Agache, Andrei Isofache, Cristian Marinescu, Daria-Stefani Coman, Ioana Galan au învățat, pe baza noţiunilor de scriere creativă, cum să realizeze materiale video, audio și scrise.

Școala de reporteri SDG, proiectul ce a avut ca scop motivarea și instruirea copiilor din mediul rural și urban mic să realizeze și să promoveze conținut (audio, video, text) pentru comunitățile lor, a ajuns la final cu rezultate impresionante. Partenerii care au susținut desfășurarea proiectului au fost bibliotecarii din cele 25 de unități de profil implicate. Fiecare club a fost alcătuit dintr-un bibliotecar și doi reporteri.

În cele 3 luni de desfășurare, copiii au avut de rezolvat 6 provocări, ce au vizat cele 17 Obiective Globale incluse de ONU pe agenda 2030. Tinerii reporteri au realizat primul lor articol, primul video, primul vlog, primul podcast și primul lor eveniment, toate fiind în legătură cu Obiectivele Globale.Proiectul a fost implementat în 4 județe ale țării (Sălaj, Gorj, Neamț și Vrancea), unde 50 de copii cu vârste cuprinse între 10 și 14 ani au învățat pe parcursul a 3 luni să creeze conținut (audio, video, text) pentru comunitățile lor.

Aceștia au realizat peste 40 de podcast-uri prin care au promovat Obiectivul Global 13 – Schimbări climatice, peste 20 de video-uri prin care au promovat Obiectivul Global 4 – educație de calitate, 19 evenimente la care au avut peste 400 de invitați și au creat provocări de tip vlog la care au adunat peste 50.000 de vizualizări.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: