Proiectul „Dare To Care” – „Îndrăznește să-ți pese”

E o bucurie pentru noi să aducem comunității vrâncene un nou program educațional Erasmus+, implementat cu sprijinul România EDUCAB și dedicat adolescenților, care aplică o metodă internațională de lucru, ce a fost implementată  deja în 20 de biblioteci publice din România.

Proiectul ”Dare To Care – Îndrăzneşte să îți pese” , un proiect Erasmus +, a fost derulat mai întâi în Letonia de Centrul MARTA, apoi prin cooperare cu CARE Balkan s-a adoptat o metodologie care a dus la crearea proiectului ,,Youth – Dare to care. Violence prevention among towards youth” (Tinere, îndrăzneşte să îți pese. Prevenirea violenței în rândul şi față de tineri).

Prin participare voluntară, ținând cont de nevoile fiecărui participant și respectând normele  educației non-formale, vom ajuta tinerii să devină adulți responsabili cu o gândire critică, tineri care vor învăța să fie empatici, să lucreze în echipă, vor dobândi noi cunoștințe, vor conștientiza locul lor în această lume și îşi vor dezvolta abilitățile.

Întâlnirile se vor desfășura săptămânal la Centrul de Formare al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, sub coordonarea bibliotecarelor Diana Rădună și Liliana Cristea, iar grupul va fi format din tineri cu vârsta cuprinsă între 13 și 18 ani.

La nivel județean proiectul se va derula în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Vrancea – Centrul de Tineret Focșani.

Înscrierile se pot face la Biblioteca Județeană Vrancea, tel: 0237/231161 și la Centrul de Tineret Focșani.

ÎNDRĂZNEȘTE SĂ ÎȚI PESE!!!

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More