Premiul special al juriului Festivalului Național de Teatru al Adolescenților pentru trupa Protha

Spectacolul „Wanda” al trupei de teatru Protha din Panciu a primit premiul special al juriului la cea de a IV-a ediție a Festivalului Național de Teatru al Adolescenților.

Ediția din acest an a fost organizată de Teatrul Național „Aureliu Manea” Turda. La această ediție a festivalului, desfășurată online, au participat trupe de teatru din România și Republica Moldova. Trupa de Teatru Protha a participat cu spectacolul “Wanda” de Mihaela Mihailov și Radu Apostol, în regia lui Cătălin Sfîrloagă. Din distribuția spectacolului au făcut parte: Alexandra Ghimpu, Mihaela Rusu, Crina Isac, Ștefania Burdușa, Denisa Voicu, Marina Boșcan, Daria Bulză Ciupercă, George Cristea, Alexandru Stan, Sebastian Crucianu, Robert Pahoncea și Andrei Antoniu. Juriul festivalului a fost format din actorii Teatrului Național “Aureliu Manea” Turda, Grațiela Bădescu, Raluca Marina Gheorghiu și Călin Mihail Roajdă.

Trupa de Teatru Protha a mai participat alături de alte trupe din România și Republica Moldova, în luna martie, cu spectacolul “O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții” după Mark Haddon la Festivalul Concurs Internațional de de Teatru ”Rampa Teatrală”, organizat de către Consiliul Raional Hîncești și Direcția Cultură și Turism Hîncești. Ediția a IV-a a festivalului s-a desfășurat în format online.

Juriul festivalului având în componența sa pe Diana Dicusarî, Tulbu Ion, Ilie Chițanu, Vlas Valeriu și Martîniuc Nadejda au acordat premiul al II-lea spectacolului trupei Protha. Din distribuția spectacolului au făcut parte: Bianca Carabă, Diana Apostu, Georgiana Cociorbă, Mihaela Rusu, Crina Isac, Ștefania Burdușa, Diana Dragnea, Raluca Isac, Alexandra Ghimpu, Andrei Gheoca, Alexandru Stan, Eduard Crucianu, George Cristea, Robert Grigoraș, Ștefan Drăgan și Sebastian Crucianu.

Spectacolele fac parte din proiectul de promovare a educației nonformale prin teatru derulat de către Asociația Protha în parteneriat cu Liceul Teoretic “Ioan Slavici” Panciu, Casa de Cultură “Mihai Eminescu” Panciu și Primăria Panciu.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: