Premiu obținut de o elevă de la Şcoala Populară de Artă Focşani, la Consursul Naţional de Arte plastice „Nicolae Milord”

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare” Neamţ, prin Şcoala Populară de Artă Piatra-Neamţ a organizat a treia ediţie a Concursului naţional de arte plastice „Nicolae Milord”, având ca scop promovarea şi afirmarea creaţiilor elevilor şcolilor de arte din ţară, precum şi o mai bună cunoaştere a creaţiei pictorului pietrean Nicolae Milord, omagierea operei şi personalităţii artistice a acestuia.

Fiecare Şcoală Populară de Artă a selectat câte un singur participant pentru fiecare secţiune, iar fiecare concurent s-a putut înscrie în concurs cu maxim 2 lucrări. Decernarea premiilor a avut loc la data de 27 martie, la Piatra-Neamţ. La Consursul Naţional de Arte plastice „Nicolae Milord”, al Şcolii Populare de Artă din Piatra Neamţ, secţie a Centrului pentru Cultură şi Arte “Carmen Saeculare”, la secţiunea Pictură, a fost obţinut premiul al III-lea, de către eleva Oana Otilia Bouroş, elevă la Şcoala Populară de Artă Focşani. Profesor îndrumător este profesor dr. Liviu Nedelcu, managerul Centrului Cultural Vrancea. Lucrarea a fost întitulată ,,Natură moartă cu flori”. Anul acesta, juriul a fost compus din scriitorul şi criticul de artă Emil Nicolae (preşedinte juriu), Ștefan Potop (președintele filialei Neamţ a Uniunii Artiştilor Plastici din România), Ciprian Istrate, (artist plastic, președinte Asociația Culturală “ERA”), Dumitru Bostan (artist plastic) şi Carmen Elena Nastasă (manager al Centrului pentru Cultura şi Arte “Carmen Saeculare”).

You might also like