„Noaptea Muzeelor pe bicicletă” la Muzeul Memorial „Al. Vlahuță

Pe 15 mai 2021 va avea loc o nouă ediție a evenimentului Noaptea Muzeelor pe bicicletă” la Muzeul Memorial Al. Vlahuță” din Dragosloveni, de la ora 18.00.

Organizatorii propun un eveniment cultural complex care cuprinde un recital coral al grupului vocal ”Cantus”, o întâlnire cu actorii Sorin Francu și Roxana Lupu (interpreta rolului MS Regina Maria) dar și prezentarea unei colecții de carte rară Al. Vlahuță, donată de Prințul Ghyca și prezentată de dr. Teodora Fîntînaru.

Deoarece există mai multe restricții legate de prevenirea răspândirii de SARS-COV 2, este indicat ca cei care doresc să participe la eveniment să se deplaseze cu bicicleta sau cu alte mijloace de transport în mod individual, respectând prevederile legale privind circulația pe drumurile publice dar și precauțiile medicale în vigoare (purtarea măștii, dezinfectarea pe mâini etc).

Organizatorii oferă și posibilitatea deplasării unui grup format din maxim 50 de cicliști, cu respectarea măsurilor mai sus prezentate. Persoanele interesate trebuie să completeze un formular de participare aici: https://bit.ly/3y6HYS4.

Primii 50 de cicliști care se înscriu la evenimentul ”Noaptea Muzeelor pe bicicletă” sunt admiși. Formularul este deschis până în data de 14 mai 2021, ora 14.00.

Cicicliștii selectați urmează să fie informați pe e-mail sau Whats App vineri, 14 mai, până la ora 20.00 despre faptul că au fost selectați. Copiii cu vârste de până în 14 ani nu vor fi selectați pentru a pedala pe traseu. Ei sunt bineveniți la Muzeul Memorial ”Al. Vlahuță”. Copiii cu vârste între 14-18 ani vor fi selectați doar dacă vor fi însoțiți de un părinte pe tot parcursul traseului. Toți participanții la eveniment sunt rugați să își doteze bicicleta cu lumini! Pe traseul prezentat este indicat să folosiți MTB sau bicicletă trekking.

Traseul propus: Focșani-Cîmpineanca (DJ 205 S) – Pietroasa (DJ 205 C) – DC 146 – Căminul Cultural Cîrligele – Cotești – DJ 205B – Urechești – DC 161 – Terchești DC 156 – Dragosloveni – Casa Memorială “Al. Vlahuță”. Ora de plecare a grupului de bicicliști din Focșani către Muzeul Memorial ”Al. Vlahuță” este 15.00.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: