La Vidra s-a deschis Muzeul Țării Vrancei

 

Catalin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea 

Redescoperim Vrancea prin tot ceea ce ține de tradiții, cultură și momente ale istoriei locale. Astăzi, la Vidra, oamenii din Țara Vrancei au venit, cu mic cu mare, să asiste la deschiderea Muzeului Țării Vrancei. Felicitări echipei condusă de Romeo-Valentin Muscă, managerul Muzeului Vrancei, și fie ca acest moment special să contribuie la dezvoltarea județului, la conștientizarea valorii pe care o are acest loc binecuvântat de Dumnezeu!

https://www.facebook.com/CatalinTomaVrancea/videos/156174306677724

Raluca Ioan, senator

„Muzeul Țării Vrancei” a fost deschis astăzi la Vidra în prezența a numeroși localnici și oficialități locale și județene. Realizat la inițiativa managerului Muzeului Vrancei, dr. Romeo-Valentin Muscă, „Muzeul Țării Vrancei” va pune în valoare moștenirea culturală și istorică pe care ni le-au lăsat generațiile de obșteni liberi din zona de munte a fostului Ținut al Putnei. Cu sprijnul Primăriei Vidra, muzeul a fost amenajat în fosta Școală din Ocolul Vrancei, construită după 1850, aflată la DN 2D în centrul comunei, școală care l-a avut elev pe savantul Simion Mehedinți.

Alături de președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma, de colegi parlamentari, primari, consilieri județeni și consilieri locali, împreună cu localnici din Vidra am vizitat sălile noului muzeu și am admirat exponatele care dau mărturie despre viața de zi cu zi a oamenilor din Țara Vrancei. Ceramică, țesături, costume populare tradiționale, obiecte de uz casnic sau obiecte de cult pot fi admirate începând de astăzi la Vidra, la „Muzeul Țării Vrancei”.

Vă invit cu drag să-l vizitați!

Felicitări, dr. Romeo-Valentin Muscă!

 

 

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: