Cristi Valentin Misăilă: Focșani este orașul unde s-a scris istoria Unirii Principatelor Române

Redescoperă România!

ℹ️Focșani este orașul unde s-a scris istoria Unirii Principatelor Romane. Doar în Focșani există o Bornă de Hotar realizată în 1931, pentru ca Unirea Principatelor de la 24 Ianuarie 1859 să fie de-a pururea vie. Tot aici, în Piața Unirii, a fost construit un Obelisc al Unirii, devenit simbol al orașului nostru.ℹ️Dar Focșani este și un oraș cu mari tradiții culturale. Aici, la Focșani, filantropul Maior Gheorghe Pastia a construit o bijuterie arhitectonică – Teatrul Municipal – și mai apoi Ateneul Popular, locuri în care, de-a lungul deceniilor, au susținut conferințe publice personalități ale culturii românești.✅Pe scena Teatrului Municipal “Maior Gh. Pastia” au urcat toate numele importante ale dramaturgiei românești, la fel și la Ateneul Popular.ℹ️Pe 6 iulie 2020, de Zilele Municipiului Focșani povestim unei țări întregi, pe 🎼 acordurile muzicii clasice, istoria orașului nostru în cadrul turneului național “Redescoperă România” susținut de 🎻 Diana Jipa (vioară) și 🎹 Ștefan Doniga (pian).✅6 iulie 2020 este ziua în care acest proiect național virtual este lansat și iată, lansarea are loc aici, la Focșani. Până atunci vă invităm să vizionați trailer-ul acestui minunat proiect!✅Descoperă Focșaniul, Redescoperă România! Focșani, acasă! 🎬🎶🎻🎹🎼

Publicată de Cristi Valentin Misăilă pe Duminică, 28 iunie 2020

Doar în Focșani există o Bornă de Hotar realizată în 1931, pentru ca Unirea Principatelor de la 24 Ianuarie 1859 să fie de-a pururea vie. Tot aici, în Piața Unirii, a fost construit un Obelisc al Unirii, devenit simbol al orașului nostru.

Dar Focșani este și un oraș cu mari tradiții culturale. Aici, la Focșani, filantropul Maior Gheorghe Pastia a construit o bijuterie arhitectonică – Teatrul Municipal – și mai apoi Ateneul Popular, locuri în care, de-a lungul deceniilor, au susținut conferințe publice personalități ale culturii românești.

Pe scena Teatrului Municipal “Maior Gh. Pastia” au urcat toate numele importante ale dramaturgiei românești, la fel și la Ateneul Popular.

Pe 6 iulie 2020, de Zilele Municipiului Focșani povestim unei țări întregi, pe 🎼 acordurile muzicii clasice, istoria orașului nostru în cadrul turneului național “Redescoperă România” susținut de 🎻 Diana Jipa (vioară) și 🎹 Ștefan Doniga (pian).

6 iulie 2020 este ziua în care acest proiect național virtual este lansat și iată, lansarea are loc aici, la Focșani. Până atunci vă invităm să vizionați trailer-ul acestui minunat proiect!
Descoperă Focșaniul, Redescoperă România! Focșani, acasă! 🎬🎶🎻🎹🎼

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: