Cristi Valentin Misăilă: Astăzi, 27 martie 2023, de Ziua Mondială a Teatrului, îmi face o deosebită plăcere să urez viață lungă și spectacole de succes echipei de la Teatrul Municipal ”Maior Gh. Pastia” Focșani!

Anual, de Ziua Mondială a Teatrului, o personalitate din lumea culturală este invitată să transmită un mesaj internaţional, care este citit şi tradus pe scenele teatrelor din lume.
Mesajul internațional din acest an este transmis de actrița egipteană Samiha Ayoub, care spune că „Teatrul, în esența sa originară, este un act pur uman, bazat pe adevărata esență a umanității, care este viața”.
Pentru actrița egipteană, „această viață e generată pornind de la neant, precum un rug arzând care aruncă scântei în beznă, luminându-i nopții tenebrele și încălzindu-i răceala”.
Ziua Mondială a Teatrului a fost instituită, prin vot unanim, în anul 1961, de către Institutul Internaţional de Teatru, în cadrul celui de-al IX-lea Congres Mondial, desfăşurat la Viena, la propunerea lui Arvi Kivimaa, din partea Centrului finlandez al IIT, iar data aleasă marca momentul deschiderii stagiunii “Teatrului Naţiunilor” din Paris, fiind sărbătorită anual, fără întrerupere, în întreaga lume. Astăzi, de Ziua Mondială a Teatrului, actorii Teatrului Municipal „Maior Gh. Pastia” vor juca, în premieră, spectacolul „Visul unei nopți de vară”, a dramaturgului englez William Shakespeare.

Am convingerea că publicul focșănean va descoperi în interpretarea actorilor focșăneni favoriți una dintre cele mai populare lucrări scenice ale lui Shakespeare, care este jucată în întreaga lume!

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More