Cristi Valentin Misăilă a fost la vernisajul expoziției de la Teatrul “Maior Gh. Pastia”

Cristi Valentin Misăilă:

Am participat la vernisajul expoziției Teatrul “Maior Gh. Pastia” ipostaze în timp organizată cu ocazia împlinirii a 108 de existență a Teatrului.

Pe 21 noiembrie 1913 se ridica pentru prima oară cortina Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”.

Pe această cale doresc să îl felicit și să îi mulțumesc colecționarului Petru Mincu pentru altruismul de care dă dovadă. Această expoziție deosebit de interesantă este realizată cu sprijinul domniei sale. Cei care vin la teatru vor putea admira o medalie aniversară bătută la 1909, la debutul lucrărilor la clădirea viitorului teatru.

De altfel, această medalie este și cea mai valoroasă piesă din expoziție. Mai puteți admira fotografii cu Teatrul ”Maior Gh. Pastia” din perioada de dinainte de Primul Război Mondial – 1915, din perioada Primului Război Mondial (1917-1918) din perioada interbelică, dar și fotografii mai recente, chiar și de la începutul anilor 1980, când încă nu fuseseră construite blocurile din zona Teatru. Cu ocazia aniversării a 108 ani de la inaugurarea Teatrului ”Maior Gh. Pastia” a fost editat și un pliant informativ pe care îl veți găsi la Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Focșani.

Dacă doriți să descoperiți primele afișe ale pieselor de teatru jucate pe scena Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”, să aflați povestea filantropului Pastia, cu ale cărui donații a fost ridicat cel mai frumos teatru din Sud-Estul României sau dacă vreți să îi întâlniți pe actorii Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia” haideți la teatru!

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: