Concursul regional de mărțișoare „Firul alb și roșu – între tradiție și inovație„ – la ediție aniversară

Concursul Regional de Mărţişoare „Firul alb şi firul roşu – Între tradiţie şi inovaţie“  inițiat de profesoara Lenuța Panaete, de la Cercul de Artă Textilă, din cadrul Clubului Copiilor Panciu, a împlinit 10 de ani de existență. Ediția aniversară a avut loc marți, 3 martie 2020, când au fost premiați și câștigătorii.

Evenimentul a fost organizat cu sprijinul Primăriei Orașului Panciu și al Casei de Cultură „Mihai Eminescu” Panciu, împreună cu Palatul Copiilor Focșani, sub patronajul Inspectoratului Școlar Județean Vrancea.

„La ediția aniversară, am avut mai mulți participanți și mă bucur că, de la an la an, copiii sunt din ce în ce mai interesați de tradițiile și obiceiurile neamului nostru. Pentru cele trei secțiuni, am primit 521 de mărțișoare și felicitări, de la 35 de palate și cluburi ale copiilor din 24 de județe, precum și de la șase unități școlare din județul Vrancea“, a declarat profesoara Lenuța Panaete.

Concursul a avut următoarele secțiuni: Mărţişoare tradiţionale (tehnică, materiale şi format la alegere); Mărţişoare din materiale reciclabile (tehnică, materiale si format la alegere) și Mărţişoare neconvenţionale (tehnică, materiale si format la alegere) La fiecare secţiune, lucrările au fost evaluate pe categorii de vârstă.

În cadrul festivității de premiere, au fost acordate diplome de merit pentru locurile     I, II, III şi pentru menţiune, la fiecare categorie de vârstă şi secţiune, precum şi diplome de participare pentru profesorii coordonatori.

Premierea câștigătorilor a fost precedată de un program de cântece și dansuri, susținut de elevi de la Liceul Tehnologic „Al. I. Cuza” Panciu,  îndrumați de profesoarele Elena Popa și Dana Chiriac, Grupul Folcloric „Româncuțele”, de la Clubul Copiilor Panciu, îndrumat de profesoara Maria Cristescu, Grupul de Dans „Steluțe Vrâncene”, pregătit de profesoara Marinela Drăcșanu, Ansamblul de dansuri populare coordonat de profesoara Elena Murgoci Bălăucă, de la Palatul Copiilor Focșani și Grupul de dans „Licuricii“, pregătit de  profesoara Casyana Paruba, de la Clubul Copiilor Adjud.

Primarul Iulian Nica a primit, din partea Clubului Copiilor Panciu, o Diplomă de excelență și un trofeu aniversar, pentru promovarea educației estetice și păstrarea tradițiilor. Șeful administrației locale a felicitat inițiatoarea proiectului și a evidențiat importanța concursului inițiat de aceasta.

„O felicit pe doamna Lenuța Panaete și îi mulțumesc pentru strădaniile și efortul de a duce mai departe proiectul «Firul alb și firul roșu – Între tradiție și inovație»! Aceleași felicitări le adresez și doamnelor de la Clubul Copiilor: profesoarele Maria Cristescu și Adriana Chelaru, la rândul lor, inițiatoarele unor concursuri pe care le cunoaștem și le organizăm am de an: «Descoperim tradiția străbună” și ”Prietenie, armonie și culoare». Noi, toți – și mă refer aici la Clubul Copiilor Panciu, Primăria Orașului Panciu, Casa de Cultură «Mihai Eminescu»”, dar și la cele două licee din oraș,  suntem o echipă minunată care a reușit să  transmită tinerei generații respectul pentru arta și tradițiile populare românești. Să rămânem la fel de uniți și la fel de aproape unii de alții, pentru a duce mai departe munca noastră pentru promovarea valorilor autentice românești! Adresez un gând bun tuturor participanților! Felicitări câșgătorilor! Vă așteptăm și la ediția viitoare!“, a declarat primarul Iulian Nica.

Diplome de excelență au primit și invitații la eveniment: Didina Mocanu – directoarea Palatului Copiilor Focșani, profesoara Gabriela-Daniela Marchitan – inspector școlar general adjunct,  profesorul Cătălin Mocanu – inspector Educație permanentă și activități extrașcolare, profesoara Marilena Gurgu – inspector de specialitate;  profesoarele Marinela Drăcșanu și Elena Murgoci Bălăucă de la Palatul Copiilor Focșani, Casyana Paruba, de la Clubul Copiilor Adjud și Nela Dumea, directoarea Palatului Copiilor Bacău.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: