“Competențe Civice în Vrancea”, Soveja

Soveja a fost gazda proiectului “Competențe Civice în Vrancea”, proiect derulat de Crucea Roșie și Asociația “Centrul de Analiză și Inovare Economică Socială” (CAIES) în parteneriat cu Municipiul Adjud și comuna Pufești.
Scopul activității a fost acela de a implica societatea civilă în identificarea tuturor resurselor comunitare care ar putea dezvolta comunitatea: tradiții, turism, antreprenoriat, dezvoltare durabilă, educație și sănătate.
Participanții au avut prilejul de a participa la o șezătoare organizată la Centrul Cultural „Simion Mehedinți” Soveja, eveniment unde au putut cunoaște tradițiile și folclorul sovejenesc. Invitații au avut parte de momente unice oferite de copii și povești spuse cu tâlc de oamenii locului.
Discuțiile au continuat apoi în altă locație unde am vorbit despre administrația publică locală, despre exemple de bună practică și care sunt principalele probleme întâlnite în actul managerial, care sunt pașii dezvoltării unei comunități, care sunt axele de finanțare, cât înseamnă ca timp implementarea unui proiect și care sunt principalele domenii de activitate din localitatea noastră.
Soveja se dezvoltă pe mai multe ramuri, infrastructură rutieră și utilități, sănătate, investiții și, nu în ultimul rând, educație, bine-nțeles toate având nevoie de timp.
Ionuț Filimon, primarul comunei: Mulțumesc participanților pentru implicare și organizatorilor pentru că au ales Soveja ca exemplu de bune practici în administrația publică locală.

Primăria Soveja

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More