Centrul Cultural „Simion Mehedinți” Soveja – Zilele cititului la Soveja

Știați că?…

… pe 5 februarie în calendar avem „Ziua Internaţională a Cititului Împreună” sau ”Ziua Internaţională a Cititului cu Voce Tare”? Este vorba despre un eveniment la nivel global, inițiat de Asociaţia LitWorld și marcat în peste 100 de țări, care doreşte să atragă atenţia oamenilor din întreaga lume asupra importanţei cititului și pledează pentru alfabetizare ca drept fundamental al omului.

În România evenimentul a început să fie marcat începând cu 2015, Asociaţia ”Citim Împreună România” organizând acțiuni în acest sens.

Dat find faptul că Soveja are o administrație nouă, care vrea să fie în pas cu lumea modernă dar mai ales cu educația celor mici,

Biblioteca Centrului Cultural „Simion Mehedinți”, în parteneriat cu Școala Generală „Simion Mehedinți” și Primăria Soveja organizează vineri și sâmbătă (5-6 ianuarie) Ziua Cititului la Soveja.

Vineri sunt așteptați cei mici, de la clasele primare, pentru a asculta povești și a viziona filme cu povești pentru ca sâmbătă, 6 februarie, să vină rândul celor din clasele V-VIII care vor citi scrierile și povestirile lor.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: