Casa de Cultură Odobești – Întâlnire a fiilor satului în Poienile Mândrei din Andreiașu

Întâlnire a fiilor satului în Poienile Mândrei din Andreiașu
Inițiator Plutonier adjutant‑șef (r) Costica Dristaru

Sâmbătă, 11 iulie, la ora 12, Plutonier adjutant‑șef (r) Costica Dristaru vă invită în amfiteatrul de la Andreiașu de Sus la lansarea volumului „Povestea unor oameni de seamă, fii ai Andreiașului” (Buzău, 2020). Este o altfel de istorie a localității, povestită prin intermediul a 80 de schițe de portret, din care aflăm numele celor care fac cinste comunei Andreiașu de Jos.

Printre acestea, multe persoane care s-au stabilit și împlinit profesional în Orașul Odobești, din care îi amintim doar pe Preotul Stefan Maftei și Profesorul Neculai Florea (Din cuprinsul lucrării îi veți descoperi pe odobeștenii născuți în satele din Andreiașu). Un motiv în plus pentru Casa de Cultură din Odobești pentru a se alătura evenimentului din 11 iulie.

Istoric vorbind, până la 1700 toate satele de la malul stâng al Milcovului, de la izvor până la Odobești au făcut parte din moșia cu același nume. Ctitorirea Mănăstirii Mera a rupt Odobeștiul de părțile sale de moșie din Gura Arvei până la Monteoru. Comuna Andreiașu de Jos cuprinde și fosta comună Andreiașu de Sus, din fostul județ Râmnicu Sărat.

Manifestarea se va desfășura pe malul muntenesc al Milcovului, în amfiteatrul din Poienile Mândrei, deasupra Focului Viu. Felicitări Domnului Costica Dristaru pentru că a găsit timp să-i reunească într-o carte pe cei mai de seamă fii ai celor două localități (Andreiașu de Jos și Andreiașu de Sus) de pe Valea Milcovului!

Dr. Romeo-Valentin Muscă

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: