Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea a avut onoarea deosebită de a primi într-o vizită de lucru pe Excelența Sa, domnul Adrian Zuckerman, Ambasadorul SUA în România, activitate reușită, care și-a atins scopul său cultural.

Biblioteca este un spațiu deschis tuturor oamenilor, indiferent de contextul socio-politic, de aceea ne exprimăm surprinderea și regretul că Instituția Prefectului a interzis, fapt fără precedent în instituția noastră, participarea la această activitate culturală  a autorităților publice județene și locale în functie.

Menționăm faptul că evenimentul, desfăşurat la Sala de Împrumut Adulţi a Bibliotecii Judeţene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, din Strada Mihail Kogălniceanu nr. 13, fost organizat de Biblioteca Județeană Vrancea și Ambasada SUA în România și faptul că au fost convenite între Bibliotecă și Ambasada SUA lista de invitați și accesul reprezentanților autorităților locale şi judeţene și ai instituțiilor de cultură vrâncene, ca un fapt de protocol firesc într-o asemenea situație.

Suntem cu atât mai surprinși cu cât activitatea în sine s-a desfășurat în condiții foarte bune, iar un asemenea gest al Instituției Prefectului poate duce la o imagine umbrită a prezenței unui înalt oaspete în Biblioteca noastră.

Le cerem scuze pentru acest moment invitaților noștri, creat prin decizia Instituției Prefectului, moment care, gestionat cu înțelepciune, ar fi creat măcar ideea de consens a ceea ce înseamnă cultura în spațiul public vrâncean.

Manager,

Oana-Raluca Boian

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: