Agendă culturală bogată în cadrul ediției din acest an a Festivalului Tradițional „Toamna Odobeșteană”

Sursa foto: Casa de Cultură Odobești

Ediția din acest an a Festivalului ,,Toamna Odobeșteană” se află sub semnul culturii. Activitățile culturale încep în ziua de miercuri, 11 septembrie, de la ora 11 când se va organiza lansare de carte: ,,Odobeștii, calea ferată și ocupația germană”; ,,Personalități odobeștene: Ion Gh. Giurgea” și ,,Odobeștii, de la primele vestigii arheologice, la intrarea în modernitate”. Pentru ziua de vineri, 13 septembrie, la ora 11:00 va avea loc la  Salonul Literar Dragoasloveni comemorarea scriitorului Alexandru Vlahuță, la un secol de la dispariție, în casele căruia aveau loc întâlnirile scriitorilor. În această zi va mai avea loc și o prezentare a celor mai recente volume publicate de Casa de Cultură Odobești. Sâmbătă, 14 septembrie, în intervalul orar 09:00 – 17:00, la baza sportivă din cartierul Mihai Sturza – Unirea  se va desfășura Campionatul de fotbal  ,,Odobești Grapes Cup”, iar de la ora 18:00 va avea loc un spectacol muzical în Centrul Civic. Ediția din acest an a Festivalului Tradițional Toamna Odobeșteană îi aduce acasă, sâmbătă, 14 septembrie 2019, pe tinerii trupei de dans „Ripperz Crew”. Fanii fenomenului breakdance vor putea urmări de la ora 21:00, un spectacol extraordinar. Duminică, 15 septembrie, între orele 09:00 – 14:00, va avea loc premierea echipelor câștigătoare și a participanților la ,,Odobești Grapes Cup”. La ora 12:00, va avea loc vernisajul Virginia Hossu, prezentat de Elena Bârhală. La ora 13:00, publicul prezent va putea urmări o demonstrație de carting organizată de Clubul Copiilor Odobești. De la orele 18:00, cei prezenți în Centrul Civic se vor putea delecta cu spectacol muzical și vor putea viziona filme documentare. Seara, la ora 20:00, va avea loc un recital al copiilor de la Clubul de Muzică al Casei de Cultură.

,,Avem programul complet al Festivalului Tradițional „Toamna Odobeșteană”, ediția 2019, pe care vi-l oferim cu drag. Începând de luni vom comunica detalii despre evenimentul fiecărei zile + afișul manifestării. Postăm anticipat afișul cu programul deoarece toamna culturală vrânceană abundă în evenimente culturale dinamice și căutăm să ne facem simțită prezența. Încercăm în acest fel să-i anunțăm prin intermediul rețelelor sociale pe vrâncenii interesați de tradiții, istorie locală, artă și cultură, că în centrul Podgoriei de la poalele Măgurii Odobeștilor au loc evenimente cultural-artistice cu profunde implicații sociale. Cei interesați pot deja nota în agendă datele acestor manifestări, despre care vom relata pe larg săptămâna viitoare. O coincidență fericită face ca Parlamentul României să fi declarat 2019, „Anul cărții”. Slavă Domnului! La noi, la Casa de Cultură din Odobești, fiecare an este ANUL CĂRȚII.

PS: Nu uitați Zilele Culturii Odobeștene spre jumătatea lunii octombrie și primul simpozion național despre cumani și geneza Odobeștilor în luna noiembrie!”, este invitația lansată pe final de dr. Romeo-Valentin Muscă, directorul Casei de Cultură Odobești

You might also like