A doua etapă a concursului “Legendele uitate ale Vrancei” s-a încheiat!

Luni, 2 decembrie 2019, s-a încheiat perioada de transmitere a filmelor realizate de către elevii de liceu în cadrul concursului ”Legendele uitate ale Vrancei”.

Proiectul, născut din dorința de a promova județul Vrancea prin intermediul legendelor și al poveștilor, s-a desfășurat în două etape: etapa pentru categoria gimnaziu, în care 23 de echipe au redescoperit Vrancea arhaică și au realizat eseuri care au inspirat cele 9 echipe de liceu ce au transpus cuvintele lor în filme.

Până pe data 10 decembrie, cei 6 membri ai juriului vor avea sarcina de a desemna cele mai bune legende și filme trimise de către echipele participante.

Membrii juriului pentru categoria gimnaziu sunt dna Laura Frunză, blogger, dra Teodora Fîntânaru, reprezentant Biblioteca Județeană “Duiliu Zamfirescu” Vrancea și dl. Liviu Nedelcu, director Centrul Cultural Vrancea. La categoria liceu, lucrările vor fi evaluate de către actrița Monica Davidescu, Traian Negulescu, director Direcția de Cultură Vrancea și Sorin Francu director Teatrul Municipal ”Mr.Gh.Pastia” Focșani.

Consiliul Județean Vrancea va premia, în cadrul unei ceremonii festive care va avea loc pe data de 16 decembrie 2019, cele mai bune legende și filme de legendă.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: