150 de ii vor fi expuse în premieră la „Zilele portului popular vrâncean”

Muzeul Vrancei va expune, în premieră, 150 de ii din toate zonele folclorice ale județului în cadrul evenimentului „Zilele portului popular vrâncean”.

Evenimentul va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni. În prima zi, 19 iunie, la Secția de Etnografie din Crângul Petrești va avea loc deschidere evenimentului, urmată de un atelier școală coordonat de artistul popular Nelu Dumitrescu din satul Tichiriș. Ulterir, de la ora 14, la sediul fostei Prefecturi Putna va avea loc vernisajul expoziției de port popular.

Vor fi expuse în premieră 150 de ii din toate zonele folclorice ale județului,cămăși, catrințe, ițari, bete, brâie, cheptare, sumane, ștergare, aflate în patrimoniul Muzeului Vrancei. A doua zi, duminică 20 iunie, la Tichiriș va avea loc un serviciu religios la Biserica „Adormirea Maicii Domnului”, urmată la ora 14 de o șezătoare acasă la artistul popular Nelu Dumitrescu. Organizatul evenimentului este Muzeul Vrancei, în parteneriat cu Centrul Cultural Vrancea și Șezătoare București.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: