Comunicat de presă – Consiliul Județean Vrancea

Grindă și Toma umblă cu cioara vopsită pe la Soveja

O scenetă de prost gust a fost pusă în scenă zilele trecute la Soveja, unde liberalii, în frunte cu ministrul analfabet Ștefan și Toma au vrut să marcheze debutul campaniei electorale, nici mai mult nici mai puțin decât printr-un furt.

Furtul muncii altcuiva sau arogarea, fără scrupule, a eforturilor și implicării de ani de zile a unui singur OM.

Într-un articol plătit de PNL apărut în ziarul de casă, unii care nu au nicio legătură cu reabilitarea DN 2L Soveja – Lepșa, își atribuie meritele, fără rușine, deși nu au ridicat un pai pentru acest drum. Mai mult, aflăm din același articol plătit faptul că lucrările vor începe în noiembrie!? În disperare după voturi, liberalii promit că în prag de iarnă, pe un drum de munte, va începe asfaltarea. Cine să îi creadă?

Cât de penibil și disperat să fii ca să te împăunezi cu realizările altcuiva, prin minciună, după ce ani de zile nu ai făcut nimic?  Cât de ipocriți și mincinoși pot fi peneliștii, când, în timpul Guvernului USL miniștrii Transporturilor liberali Ovidiu Silaghi (2012), Ramona Mănescu (2013-2014) și Relu Fenechiu (2012-2013) nu au făcut absolut nimic, ignorând solicitările lui Marian Oprișan pentru reabilitarea drumului.

Adevărul, pe care îl știe toată lumea, este ca, pe parcursul mai multor ani, președintele Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan s-a implicat și a intervenit pentru finanțarea și reabilitarea acestui drum. În anul 2017, în timpul guvernării PSD, CNAIR aviza favorabil acest obiectiv de investiții, iar în același an MDRAP aviza studiul de fezabilitate, în valoare de 151.546 lei.

Următorul pas a fost în 2018 când, prin HG. 489 din 5 iulie, au fost aprobați indicatorii tehnico-economici ai obiectivului de investiții, pentru ca pe 14 decembrie 2018 să fie ridicat în SEAP anunțul privind selecția pentru ”Proiectare și execuție lucrări pentru obiectivul Modernizare DN 2L Soveja Lepșa km 60+145 la km 76+227”. Tot în anul 2018, a fost plătit auditul pentru siguranța rutieră în valoare de 34.264 lei.

Așadar, după o lungă perioadă de eforturi, în anul 2019 Guvernul PSD a alocat aproximativ 100 de milioane de lei, sumă prevăzută în proiectul bugetului de stat pentru acest obiectiv de investiții. Totodată, Guvernul PSD a prevăzut creditele de angajament necesare în vederea organizării procedurii de achiziție publică de servicii de proiectare și execuție lucrări, procedură care s-a finalizat prin încheierea contractului în 2020.

Oameni buni, aceștia sunt liberalii, nu vă lăsați păcăliți! Alegeți oamenii de fapte și oamenii de cuvânt!

Marian OPRIȘAN

Președintele Consiliului Județean Vrancea

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: