Comunicat de presă – Consiliul Județean Vrancea

Guvernul PNL refuză construirea centrului de oncologie în Vrancea!

Dragii mei vrânceni,

Vreau să vă împărtășesc o situație dureroasă cu care ne confruntăm, din cauza faptului că actualul Guvern tergiversează și împiedică edificarea unui centru pentru tratarea pacienților cu cancer din județul nostru.

Demersul meu a început în urmă cu doi ani, când a fost identificat un teren în curtea Spitalului Județean de Urgență „Sf. Pantelimon”, care urmează să fie concesionat unei companii private, care și-a exprimat intenția de a construi la Focșani un centru modern de oncologie.

Consiliul Județean Vrancea a decis să fie partener în acest proiect de suflet și eu, personal, am sprijinit cu toată puterea această inițiativă, care sper să devină realitate cât mai curând. Îmi doresc ca în județul nostru să existe o astfel de clinică medicală modernă, în care zeci și sute de pacienți să aibă o nouă șansă la viață.

Am parcurs toate etapele necesare prevăzute de lege însă, din păcate, de jumătate de an, documentele depuse pentru un aviz s-au împotmolit la Ministerul Sănătății și la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, care refuză cu obstinență să ne emită acordurile necesare. De șase luni de zile, Consiliul Județean Vrancea așteaptă acest aviz pentru a se putea demara construirea acestui centru de oncologie în curtea Spitalului Județean, dotat cu echipamente performante, care să asigure servicii medicale la standarde internaționale pacienților din județ și din zonele limitrofe.Termenul de execuție este estimat la 18 luni de la obținerea autorizației de construire.

În județul Vrancea, din statisticile oficiale, există 8.272 de pacienți, doar în anul 2016 înregistrându-se 1.045 cazuri noi diagnosticate. În prezent, vrâncenii care suferă de această cumplită boală trebuie să meargă să se trateze la București sau Iași. Se știe că timpul de așteptare pentru procedurile medicale este de câteva luni, iar numărul bolnavilor este în creștere, de aceea este mai mult decât necesară înființarea unui centru modern de radioterapie în Focșani.

Proiectul ar determina și crearea unor noi locuri de munca și va atrage specialiști și medici bine pregătiți profesional.

În plus, investiția se încadrează în strategia de dezvoltare a județului Vrancea, aprobată de Consiliul Județean, unde este specificat faptul că trebuie găsite soluții pentru crearea centrelor medicale.

Mai mult, această investiție privată poate fi o gură de oxigen și pentru Spitalul Județean, care va încasa redevență în urma concesionării terenului din curtea sa, pe care va fi construit centrul.

Se pare însă că toate aceste lucruri nu contează pentru actualii guvernanți și pentru reprezentanții lor din teritoriu cu răspundere în domeniul medical, care au rămas surzi și muți la numeroasele noastre solicitări, prin adresele oficiale transmise. Ministrul analfabet Ion Ștefan, Direcția de Sănătate Publică Vrancea condusă de concubinul unei alte peneliste celebre și Codruța Neagu, pusă de PNL la conducerea Spitalului, pun bețe în roate acestui proiect doar pentru că Marian Oprișan vrea această investiție la Focșani.

Fac un apel la ce a mai rămas din buna credință și umanitatea decidenților din Guvernul României, pentru a debloca această situație presantă și a emite acordurile necesare începerii construcției centrului de radioterapie, care poate salva viețile unor oameni.

Așa să îmi ajute Dumnezeu!

 Marian Oprișan

Președintele Consiliului Județean Vrancea

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: