Ziua Națională a României sărbătorită la Panciu

Ziua Națională a României și împlinirea a 101 ani de la Marea Unire din 1918 vor fi sărbătorite duminică, 1 Decembrie 2019, în cadrul manifestărilor organizate de Primăria Orașului Panciu. Acestea vor debuta la ora 13.30, cu parada Muzicii Militare a Garnizoanei Focșani și a participanților la eveniment, pe traseul Casa de Cultură Mihai Eminescu – Bulevardul Independenței – Str. Nicolae Titulescu – Monumentul Eroilor.

Pe esplanada din fața monumentului, un sobor de preoți va oficia o slujbă de Te Deum, în memoria eroilor și a artizanilor Marii Uniri. Alocuțiunile invitaților vor fi urmate de ceremonialul depunerii coroanelor de flori, din partea reprezentanților administrației locale și județene, ai instituțiilor publice și ai operatorilor economici, precum și din partea veteranilor de război. Programul va fi încheiat de Muzica Militară a Garnizoanei Focșani, care va susține un recital de cântece patriotice.

Data de 1 Decembrie 1918 reprezintă un reper esențial din istoria României. În această zi, Marea Adunarea Națională de la Alba Iulia a dat expresie adevăratei unităţi a românilor din întregul spaţiu istoric locuit de ei, consfințind revenirea Basarabiei, Bucovinei şi a Transilvaniei la Patria-Mamă, România. Duminică, 1 Decembrie 2019, începând cu ora 13.30, comunitatea locală pănceană va sărbători 101 de ani de la Marea Unire din 1918 și Ziua Națională a României, în cadrul manifestărilor organizate de Primăria Orașului Panciu. Sunt onorat să vă invit la aceste manifestări, în cadrul cărora vom rememora împreună actul istoric de la 1 Decembrie 1918, exprimându-ne recunoștința față de eroii și artizanii Marii Uniri, depunând o coroană de flori în memoria lor! Să fim un exemplu de unitate, solidaritate și patriotism, întocmai ca înaintașii noștri, care au împlinit visul de veacuri al românilor!“, este invitația adresată păncenilor de primarul Iulian Nica.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: