Ziua Copilului, sărbătorită în Crângul Petrești

Copiii de toate vârstele sunt invitați de Consiliul Județean în Crângul Petrești pe 1 Iunie pentru a sărbători Ziua Internațională a Copilului, sub motto-ul ”Călătorie în lumea copilăriei”, între orele 10.00-14.00.

 Potrivit unui comunicat de presă al administrației județene, cei mici vor avea parte de multe activități frumoase și antrenante, precum: ateliere de lectură, jocuri și ateliere de obiecte pictate manual. De asemenea, copiii vor afla de la doi meșteri populari modul în care se confecționează anumite produse tradiționale (crestătură în linguri, confecționare brățări din mărgele, măști, tipare de caș). Copiii pot face un tur ghidat al Muzeului Satului și vor fi invitați să se joace jocurile de altădată. Nu în ultimul rând, cei mici pot face și mișcare și se pot înscrie într-o competiție pe bicicletă, acțiune organizată cu sprijinul Asociației AlphaMind Focșani.

Elevii Școlii Populare de Artă din cadrul Centrului Cultural Vrancea vor susține un mini-recital la chitară, vioară și orgă, în amfiteatrul din Crâng. Copiii vor primi și alte surprize colorate din partea organizatorilor. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Vrancea în colaborare cu instituțiile de cultură subordonate: Biblioteca Județeană ”Duiliu Zamfirescu”, Centrul Cultural Vrancea și Muzeul Vrancei.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: