Zi de sărbătoare, pentru locuitorii comunei Vidra

Pentru locuitorii comunei Vidra, 21 iulie va fi în acest an o zi de mare sărbătoare. Aceștia sunt invitați să participe duminică, la serbarea câmpenească  „Sărbătoarea satelor”. Evenimentul, care va începe de la ora 13:00, este organizat de Primăria și Consiliul Local Vidra, în colaborare cu Obștile Viișoara și Ruget. În Dealul Rugetului vor urca pe scenă artiștii Ileana Lăceanu, Maria Loga, Adriana Haisan, Surorile Iordache, Grupul Vocal ,,Mlădițe Vidrene”, Acompaniament Formația Ideală. Organizatorii anunță că au pregătit locuitorilor și alte surprize.

Comuna Vidra se află în zona centrală a județului, într-o zonă de deal, pe malurile râului Putna, în zona unde acesta primește apele râului Vizăuți. Este traversată de șoseaua națională DN2D, care leagă Focșaniul de Târgu Secuiesc. La Vidra, acest drum se intersectează tangențial cu șoseaua județeană DJ205E, care leagă comuna spre sud-est de Țifești, Garoafa (unde se intersectează cu DN2) și mai departe în județul Galați de Movileni; și spre nord-vest de Vizantea-Livezi și Câmpuri.

Patru obiective din comuna Vidra sunt incluse în lista monumentelor istorice din județul Vrancea ca monumente de interes local. Unul dintre ele este clasificat ca sit arheologic — vestigiile așezării din paleoliticul superior, descoperite în centrul satului Tichiriș. Două sunt clasificate ca monumente de arhitectură, ambele în satul Vidra — școala și spitalul comunal, construite la sfârșitul secolului al XIX-lea. Tot în satul Vidra se află și al patrulea obiectiv, clasificat ca monument de for public: monumentul eroilor vrânceni din Primul Război Mondial, ridicat la intrarea în sat dinspre Focșani în anul 1936.

You might also like