Vineri, 24 iunie 2022, de Ziua Universală a Iei, Primăriei Municipiului Focșani vă invită să vizitați holul instituției unde vom organiza o expoziție cu ii din colecția Teatrului Municipal ”Maior Gh. Pastia”.

Exponatele, cu o valoare deosebită, au fost purtate, de-a lungul timpului, de unii dintre cei mai cunoscuți actori ai scenei și filmului din țara noastră.

Expoziția va fi deschisă pe tot parcursul zilei de vineri, 24 iunie 2022.

Cu ocazia ”Zilei Universale a Iei”, Primarul Cristi Valentin Misăilă îndeamnă toți focșănenii să poarte cu mândrie acest obiect vestimentar, ori de câte ori au prilejul, dar mai ales în această zi specială.

Ia noastră națională și modelele populare ce se regăsesc pe ea sunt din ce în ce mai des folosite de mari designeri în cadrul colecțiilor de modă apreciate de zeci de milioane de oameni din întreaga lume, iar Guvernul României a depus la UNESCO dosarul prin care propune ca ia tradițională – cămașa cu altiță să fie introdusă în patrimoniul universal.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More