Tur virtual al fostei Prefecturi Putna

Clădirea fostei Prefecturi Putna din Focșani poate fi vizitată într-un tur virtual după ce a fost scanată cu ajutorul tehnologiei 3 D.

Clădirea este monument istoric încadrat în categoria A de interes național și a fost realizată după proiectul arhitectului Daniel Renard, cel care a realizat și Cazinoul din Constanța. Destinaţia iniţială a clădirii a fost de palat administrativ, respectiv Prefectură a judeţului Putna iar după 1945, aici a funcţionat Consiliul Popular Municipal Focşani. În anul 1978 s-au executat lucrări de consolidare, reparaţii la pereţi şi tencuieli interioare. S-a refăcut acoperişul cu învelitoare din ţiglă smălţuită. În anul 1986 clădirea a fost avariată grav de un nou seism, a fost evacuată şi, în anul 1992, au început lucrările de consolidare şi restaurare care au fost finalizate în acest an.

Fostul sediu al Prefecturii Putna a fost inaugurat la 24 ianuarie 2021, în cadrul manifestărilor dedicate împlinirii a 162 de ani de la Unirea Principatelor Române. Prin hotărâre a Consiliului Județean, clădirea va fi în următorii zece ani sediu pentru Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și Universitatea București.

Vă invit să faceți un tur virtual al viitoarei Universități, fosta clădire a Prefecturii Putna, clădire aflată în patrimoniul Consiliului Județean Vrancea, acolo unde, din toamnă, universitățile din Iași și București își vor deschide porțile pentru studenții care vor alege să studieze la Focșani! Vizionare plăcută!”, a anunțat președintele Consiliului Județean, Cătălin Toma.

Turul virtual poate fi realizat la adresa https://cjvrancea.ro/tur-virtual-universitate-focsani/

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: