Trei poduri din comuna Nereju au fost reabilitate și consolidate de Consiliul Județean Vrancea

Ieri a avut loc recepția la finalizarea lucrărilor pentru cele trei poduri din beton armat situate pe drumul județean 205D, în localitatea Nereju:

➡ Peste pârâul Monteoru – 17 metri lungime, anul construcției 1983

➡  Peste pârâul Bălașa  – 11,5 metri lungime, anul construcției 1962

➡  Peste pârâul Zabala – 85 metri lungime

Având în vedere vechimea și starea de degradare, au fost realizate lucrări complexe de consolidare și reabilitare, la suprastructură, infrastructură (culei și pile), lucrări la calea de rulare și trotuare, racordări cu terasamentele și lucrări hidrotehnice, astfel: injectarea fisurilor cu mortare speciale, așternere straturi de beton asfaltic, hidroizolație în două straturi, amenajarea trotuarelor, montarea de parapeți metalici pietonali, lucrări de amenajare a albiei și lucrări de apărare prin gabioane.

”Prin consolidarea și reabilitarea podurilor se asigură o mai bună desfășurare a traficului rutier în zonă, atât în ceea ce privește accesul populației cât și al echipajelor de intervenție (ambulanță, pompieri, poliție) și accesibilitatea locuitorilor din comunele Nereju, Spulber, Paltin, Năruja și Valea Sării la un sistem modern de căi de comunicație”, a spus Cătălin Toma, președintele Consiliului Județean Vrancea.

Valoarea totală a celor trei poduri este de 12.481.285 lei, finanțarea fiind asigurată prin Programul Național de Dezvoltare Locală.

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE:

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More