Sindicatul SINTAX 2010 – Comunicat de presă

COMUNICAT AL REPREZENTANȚILOR FUNCȚIONARILOR PUBLICI ȘI PERSONALULUI CONTRACTUAL DIN CADRUL PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI FOCȘANI

Salariații din cadrul Primăriei Municipiului Focșani își exprimă profundă indignare față de ingerințele și încercările de intimidare ale viceprimarului Ana Maria Dimitriu și ale consilierului local PNL Cristian Zîrnă care au boicotat, prin acțiuni de forță abuzive, ședința Adunării Generale a sindicatului ”SINTAX 2010” Focșani, care urma să își aleagă organele statutare.

Viceprimarul Ana Maria Dimitriu însoțită de o persoană necunoscută care se comporta ca un bodyguard și de consilierul local PNL Cristian Zîrnă s-au instalat în sala de ședință insistând să participe la întrunirea sindicală, fiindu-le refuzată prezența au părăsit sala după care au revenit, forțând intrarea și captând imagini foto/video neautorizate. Mai mult, aceștia i-au filmat, în scopul intimidării, pe reprezentanții salariaților la ieșirea acestora din sală, reprosându-le că ”sunt vocali”.

Atragem atenția că un asemenea comportament intră sub incidența articolului 306 Cod Penal.

Potrivit art. 7.  alin. (1) din Legea dialogului social nr. 62/2011 ”organizaţiile sindicale au dreptul de a-şi elabora reglementări proprii, de a-şi alege liber reprezentanţii, de a-şi organiza gestiunea şi activitatea şi de a-şi formula programe proprii de acţiune, cu respectarea legii. De asemenea, potrivit art. 7 alin (2) din același act normativ, ”este interzisă orice intervenţie din partea autorităţilor publice, a angajatorilor şi a organizaţiilor acestora de natură să limiteze ori să împiedice exercitarea drepturilor prevăzute la alin. (1).”

În aceste condiții, de teroare fizică și psihică excesivă, în care ni se refuză dreptul constituțional la asociere și ni se îngrădesc drepturile sindicale prevăzute de lege, ne rezervăm dreptul de a ne apăra PÂNĂ LA CAPĂT, în fața tuturor autorităților competente și în justiție.

Acțiunea abuzivă a viceprimarului Ana Maria Dimitriu și a consilierului PNL Cristian Zîrnă care a forțat fizic ușile sălii de ședințe unde era convocată întâlnirea, încercând să participe la o ședință care nu era publică, ci strict pentru membrii de sindicat și noii aderenți, a condus la o stare de nesiguranță generală a celor adunați în scopul exercitării drepturilor sindicale, determinând imposibilitatea efectivă de a parcurge ordinea de zi din convocator.

Față de cele de mai sus, a fost necesară amânarea evenimentului, astfel încât acesta să poată fi organizat în condiții de siguranță!

REPREZENTANȚII FUNCȚIONARILOR PUBLICI ȘI PERSONALULUI CONTRACTUAL DIN CADRUL PRIMĂRIEI MUNICIPIULUI FOCȘANI

S-AR PUTEA SĂ TE INTERESEZE: